Нова дума

Група „Трик“ отново заедно

zoom Група „Трик“ отново заедно

22 февруари 2018

От няколко месеца известната в миналото група“ Трик“ се събра отново и зарадва своите почитатели. Етиен Леви, Румяна Георгиева (Руми) и Снежана Петкова (Снежи) са все така свежи, емоционални и раздаващи се на сцената. Специално за вестник „Нова дума“ и българите в Испания, те дадоха интервю.

 

- Кое ви  накара да се съберете отново и каква беше причината да не ви виждаме заедно през годините?

Р.Г.: Всеки от нас вероятно ще посочи различни причини за раздялата ни, но ние тримата непрекъснато се виждахме през годините, въпреки че не се явявахме активно на сцената като група. Последните 8 години аз и моята колежка Снежа бяхме съпътстващ фактор към сценичните изяви на нашата голяма звезда Васил Найденов, но връщайки се към изминалите години, все повече се убеждаваме, че нашето призвание си остава вокална група „ТРИК“. А идеята отново да се съберем дойде, след като участвахме в новогодишната програма за 2017 г. по БНТ с една емблематична песен на групата.

Е.Л.: Разделихме се в далечната 1988 г. и според мен бяхме много млади, бяхме успешни за онова време и ние тримата нямахме защита към себе си, а и въобще не мислехме за това. Раздавахме се на публиката, раздавахме се в репертоара, който сътворявахме, раздавахме се на сцената, на екрана, навсякъде. Но не сътворихме защита, дори не бяхме помислили за нея, затова и позволихме на много хора да се намесят в нашия професионален и личен живот, и доста голяма част от повода за раздяла е точно намесата на много хора! Възстановихме „Трик“ заради нашата любов към групата.

С.П.: Говорили сме доста пъти по този въпрос. За мен водещия фактор винаги е бил, че животът си каза думата и промени нашия житейски статут. В един момент срещнахме хората, с които после създадохме семейства, появиха се и децата... Някак, като че ли животът ни завъртя в своето колело и всеки трябваше да поеме по пътя си. Между нас не е имало скандали, винаги сме били почтени и в отношенията си, и във финансово отношение един към друг, затова и до ден днешен можем да се погледнем спокойно в очите. Възкресихме групата, защото искахме да се съберем в нещо, което е ведро, приятно, но не и демоде.

- Не ви ли липсваха сцената и музиката?

С.П.: Сцената и музиката – не! Аз продължавах да пея по различни формати, но ми е липсвала сцената и публиката свързана с изявите на „Трик“. Защото преди прекъсването на нашата съвместна работа, ние бяхме една сработена машина. Бяхме като войници. Аз от още от дете съм дисциплинирана, може би заради участието си в детския радио-хор, и участието ми в групата беше естествено продължение на моята динамика. Затова, за времето през което нашето трио беше разделено, ми е липсвала тази взаимна енергия,  която ние сме си отдавали, липсвал ми е точно този начин на работа, който ние си бяхме изработили тримата, заедно с композитора  Найден Андреев, с когото бяхме екип. Това може да се каже, че като емоция и организация ми е липсвало. Но музиката и сцената аз никога не съм напускала трайно.

 

Пълният текст на интервюто е публикуван в брой 598 на в. "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: