Нова дума

"България търси талант" и сред сънародниците в чужбина

"България търси талант" и сред сънародниците в чужбина

10 декември 2015

bTV, съвместно с Комисията по политиките за българите в чужбина към Народно събрание на Република България, имат удоволствието да поканят българи от Испания за участие в телевизионната продукция БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ.

За първи път проектът е широко отворен и към талантливите българи зад граница, които могат да разчитат на съдействието и подкрепата на Комисията по политиките за българите в чужбина.

Ето  указанията за участие в предаването: 

След четири успешни издания bTV подготвя пети юбилеен сезон на най-популярното си шоу – “България търси талант”. То е по формат на британската поредица “Got Talent”, адаптирана в близо 70 държави по целия свят. Три изяви на голяма сцена, с обща продължителност от 10 минути, могат да донесат слава на всеки участник, независимо от таланта му, а победителят ще спечели 50 000 лв. Това ще го превърне в най- скъпоплатената звезда на България. Нашият екип има амбицията да заснеме не просто най-доброто издание на предаването, а една от най- разнообразните, емоционални и качествени продукции в ТВ ефира. За да го постигнем, искаме да създадем специални моменти. И тъкмо заради това се обръщаме към нашите сънародници, които живеят извън страната. bTV, заедно с Комисията по политиките за българите в чужбина към Народното събрание на Република България, имат удоволствието да ви поканят за участие в този телевизионен проект. Ако смятате, че има какво да покажете на зрителите, ако притежавате харизмата, оригиналността, смелостта и, разбира се, таланта, запишете се на кастинг и покажете на какво сте способни пред най-голямата аудитория в България. Очакваме ви на адрес: http://talant.btv.bg/casting-2016/

Често задаванивъпроси

• “България търси талант” е предаване, в което хора на всякакви възрасти и с всякакви умения представят способностите си пред зрителите. Професионалисти или не, хора с талант и хора с желание за изява, изпълнители в традиционни изкуства и нетрадиционни начинания, демонстрират пред жури и огромна публика своите забележителни, уникални, интересни или необичайни дарби.

• Има ли ограничения за това кой може да участва? Никакви. Възрастта, заниманието и типът талант не са от значение. Няма лимит за броя на участниците във вашето изпълнение. Може да сте сами, може да сте 100 души. Може да правите всичко, за което според вас имате талант, дори да не е традиционно изкуство. Използвайте фантазията си и ни покажете на какво сте способни. Ние ще поканим за участие всеки, преминал успешно предварителните кастинги.

• Какви са етапите в шоуто? Регистрация, прослушвания пред съдии, избор на полуфиналисти, спектакли на живо, финал.

• Какво ми дава предимство в шоуто? Оригиналното изпълнение. Пуснете въображението си на воля, подгответе костюм, помислете как да надградите представянето си. Не се “пестете” и не пазете най-доброто за следващия етап.

• Кои са съдиите? Писателят и продуцент Любен Дилов-син, хип-хоп легендата Ицо Хазарта, красивото лице на българската музик Михаела Филева и любимият актьор на България – Асен Блатечки.

• Къде и кога се провеждат кастингите със съдии? В София, между 21 януари и 6 февруари. Снимките отнемат един ден.

• Мога ли да участвам с авторска песен или друга оригинална творба? Да.

• За контакт с нас пишете на имейл talent@btv.bg или се свържете с Фейсбук профила на “България търси талант”.

Как можете да се включите в шоуто?

• Стъпка 1. Регистрирайте се за участие на адрес: hfp://talant.btv.bg/caskng-2016/

• Стъпка 2. Изпратете ни видео и снимки от вашето изпълнение. Това може да стане както през регистрационната форма, така и като се свръжете с нас по имейл или чрез Facebook.

• Стъпка 3. Организирайте пътуването си до България. Можете да получите съдействие и подкрепа от Комисията по политиките за българите в чужбина към Народното събрание на Република България и от екипа на предаването.

• Стъпка 4. Излезте пред четиримата съдии и впечатлете с вашия талант. Най-добрите кандидати ще бъдат поканени за участие и в спектаклите на живо.

• Стъпка 5. Вижте своето изпълнение по bTV или в интернет и приемете овациите на публиката от най-голямата сцена на България.

Подходящи таланти

актьори, акробати, бийтбоксери, бойни изкуства, вентролози, гимнастици, дресьори на животни, жонгльори, имитатори, кино- и театрални режисьори, комици, кукловоди, мимове, музиканти (инструменталисти и вокалисти във всякакви формати), мултимедийни изпълнители, певци, поети, пой, спортисти, танцьори (соло, дуети, групи), фолклорни изпълнители, фокусници, хора каучук, циркови артисти и всички, които смятат, че имат класически или нестандартен талант.

Пожелаваме ви успех!

Контакти:

Можете да се свържете с екипа на предаването на имейл talent@btv.bg, във Фейсбук на адрес: hfps://www.facebook.com/GotTalentBG?fref=ts  или на телефон +359 889 681 000.

За връзка с Комисията по политиките за българите в чужбина към Народното събрание на Република България пишете до cpba@parliament.bg, или се обърнете към Емилия Павлова на телефон +359 2 939 35 69 и към Ангел Маринков на телефони +359 2 939 30 92 и +359 888 96 97 72.

Очакваме ви в България!

Ако проявявате интерес за участие, попълнете формуляра на hfp://talant.btv.bg/caskng-2016/ и уведомете за това Комисията, като ни изпратите имейл на cpba@parliament.bg, за да можем да ви съдействаме на всяка стъпка от вашето участие.

Пожелаваме ви успех!

 

Комисия по политиките за българите в чужбина

пл."Княз Александър I" 1

E-mail: cpba@parliament.bg

Тел.: +359 2/939 35 11

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: