Нова дума

Българите, живеещи в чужбина, ще бъдат пак най-важният Дядо Коледа!

Българите, живеещи в чужбина, ще бъдат пак най-важният Дядо Коледа!

10 декември 2015

„Докато правителството в България се хвали, че ще даде мизерни 50 милиона лева за коледни надбавки на най-бедните пенсионери, българите в чужбина ще изпратят между 200-300 милиона евро по празниците“, казва Стойчо Влайков, основател на Кешуейв

 

- Господин Влайков, специално за празниците пускате нова услуга за българите в чужбина: изпращане на ваучери, издадени от Български пощи, за роднини и близки в България. Какви са предимствата?

- Вече повече от година развиваме услугата изпращане на ваучери за пазаруване до България вместо пари. Успяхме да спечелим доверието на хиляди клиенти от над 30 държави по целия свят. Радваме се, че точно за Коледните празници можем да предложим отново нещо уникално – през нашия сайт (www.cashwave.bg) клиентите ни могат да изпращат на свои роднини и близки и универсални ваучери издадени от Български пощи. Ваучерите могат да се получат в над 3000 пощенски клона по избор на изпращача и могат да се харчат в търговска мрежа от над 5000 търговски обекта в цяла България.

- В кои магазини могат да се харчат ваучерите?

- Ваучерите могат да се харчат както в популярните вериги вериги като Кауфланд, Лидл, БИЛЛА, Фантастико, CBA и КООП, така и в по-малки регионални български магазини като Рекорд, Лекси и Триумф (Пловдив), Пацони (Русе и региона), Макао и My Market (Варна).

- Обяснете как се получават ваучерите в България?

- Получаването на ваучерите става в пощенски клон срещу представяне на документ за самоличност от получателя. Нашите сътрудници се грижат за всичко! Обаждаме се и помагаме на всеки получател. Даваме подробни обяснения къде и как се взимат ваучерите. Разказваме и в кои магазини могат да се харчат. Ако получателят е възрастен (имаме и такива на 85 години), ние звъним и в пощенския клон, за да предупредим да чакат човека. Изобщо, нивото  на обслужване е приоритет за нас – все пак става въпрос за изпращане на пари. Хората трябва да знаят, че има кой да се погрижи всичко да мине успешно. Допълнително удобство е, че ваучерите на БГ пощи са с номинали от 5 лв. и 10 лв.

- Какви суми могат да се изпращат и каква е таксата?

- Засега с една поръчка могат да се изпращат суми между 20 и 200 лева. В бъдеще за редовни клиенти ще са възможни и по-големи суми. Цената на услугата е 3,60 лева (около 1,80 евро) за поръчка, като е включена доставката до пощенския клон. Плащането с дебитна или кредитна карта или чрез ePay.bg е безплатно.

- Казвате, че помагате на най-важния Дядо Коледа

- Знаете, че българите в чужбина пращат над 2 милиарда евро на роднини и близки в България всяка година. Докато правителството в България се хвали, че ще даде мизерни 50 милиона лева за коледни надбавки на най-бедните пенсионери, българите в чужбина ще изпратят между 200-300 милиона евро по празниците. Без тези пари, много хора в България ще мизерстват на най-светлите празници. Ето защо за мен българите в чужбина са най-важният Дядо Коледа за страната. Надявам се, че нашата услуга може да ги улесни поне малко.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: