Нова дума

QR код за влизане в Испания – как и защо

zoom QR код за влизане в Испания – как и защо

2 юли 2021

Ако пътувате до Испания, трябва да попълните и подпишете FCS (Формуляр за здравен контрол). Той е задължителен и не зависи от националността, възрастта, религията и др. п. Всеки от пътниците, които ще бъдат качени на борда на самолета от Софияюю, трябва да попълнят този формуляр с цел осигуряване на точността и коректността на предоставената информация. В случай че пътникът е непълнолетен или лице с увреждания, формулярът може да бъде попълнен от неговия придружител, който ще отговаря за истинността на попълнените данни.

Формулярът е наличен чрез интернет линк https://www.spth.gob.es или чрез приложение за мобилни устройства и таблети. Той обаче може да бъде попълнен не по-рано от 48 ч. преди пътуването. Документът е личен, не може да се прехвърля на друго лице и е свързан само с едно пътуване. Ако пътувате сами, използвате линкът към Formulario FCS Individual. При пътуване на цялото семейство или група от хора, се попълва формата Formulario FCS de Familia/Grupo.

При правилно попълнена първа част на формуляра ще получите на посочения от вас имейл код за потвърждение, който след това ще ви позволи да попълните и втората част на документа, за да бъде генериран уникален идентификационен код (QR код). Кодът (на хартиен или мобилен носител) трябва да бъде представен при отпътуване от летището София и на местните власти при пристигане в Испания. Служителите на здравния контрол на испанските летища го сканират и ви позволяват да влезете в страната, за да продължите пътуването си.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: