Нова дума

Офисите на Seguridad Social затварят от понеделник

zoom Офисите на Seguridad Social затварят от понеделник

15 март 2020

Министерството на приобщаването, социалното осигуряване и миграцията разпореди да затвори за граждани офисите на Instituto Nacional dela Seguridad Social(INSS) и Tesorería General dela Seguridad Social(TGSS), считано от утре –понеделник 16 март, поради пандемията COVID-19.

Тази извънредна мярка е в синхрон с препоръките на властите за опазване на обществено здраве, като по този начин максимално се избягва излизането от дома и придвижването, както и контактите лице в лице.

Ситуацията с пандемията COVID-19 днес доведе до 7750 заразени в страната и увеличи двойно само за ден смъртните случаи – до 288. Сред далите положителна пороба за коронавирус е и съпругата на премиера Педро Санчес – Бегония Гомес.

Гражданите имат възможност да извършват спешни административни услуги в Социалното осигуряване, които не могат да бъдат отложени, чрез онлайн платформите на Sede Electrónica и електронния регистър, и чрез обаждане на 901 166 565 (INSS) и 901 502 050 (TGSS).

Офисите на Социалното осигуряване ще продължат да работят при затворени врати, за да гарантират функционирането на основните услуги.

Решението на министерството включва и спирането или прекъсването на срокове, необходими за определени административни услуги, предлагани от институцията, за да не бъдат ощетени гражданите.

Тази мярка е част от извънредната ситуация в Испания, породена от коронавируса.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: