Нова дума

Големи печалби за държавните пощи

18 юли 2019

През първите 6 месеца на тази година държавната група Correos регистрира печалба от  50,8 милиона евро, която е осем пъти по-голяма от печалбата през същия период на 2018 г. – 6,2 милиона евро. Приходите на групата през първото шестмесечие са били 1 милиард и 226,2 милиона евро – с 15,8% повече в сравнение с първите 6 месеца на миналата година.

Според ръководството на Correos „добрите резултати“ се дължат на ръста на оперативните приходи и колетните услуги, които продължават да бъдат основният двигател на неговия оборот, като приходите са с 18% по-високи от тези през 2018 година. През първите шест месеца на годината обемът на изпратените пакети достигна 75 милиона, което е с 18% повече в сравнение със същия период на миналата година. Производствените разходи са се увеличили с 11%, тъй като през този период са били назначени нови 1689 служители. В края на юни персоналът на държавните пощи е бил 51 630 души.

След първата в историята на групата международна операция – Correos Express Portugal, през юни т.г. беше обявено създаването на дъщерна компания, която ще отговаря за цялостното управление на процеса на събиране и изпращане на пакети от Китай с капацитет да класифицира 500 000 пакета дневно

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: