Нова дума

Общински полицаи, подкупвани от „Иво Българина“

zoom Общински полицаи, подкупвани от „Иво Българина“

7 юни 2018

Звеното за специализирана престъпност и насилие (UDEV) на Националната полиция повече от година разследва членове на общинската полиция в Мадрид, за които се предполага, че са корумпирани. Те са имали секретно споразумение с един от клановете, които охраняват и контролират на нощните барове и клубове в града.

Разследванията, ръководени от съдия в едно от съдилищата на Пласа де Кастиля, показват, че най-малко двама униформени – сержант и полицай – работели незаконно за група, свързана с „Българската мафия“. Всъщност те са работели за Бейхан Мемзи Рафи, известен като „Иво Българина“, пише в. „Ел Мундо“.

Той е стар познат на полицията. В миналото е обвиняван за това, че контролира нощните барове, клубове и дискотеки, използвайки мафиозни похвати; както и за предполагаемото му активно участие в случаи, свързани с арестуваните при „Операция Рай“ (Edén) членове на „Българския клан“, който контролираше нощните заведения на Мадрид;  а така също и в случая „Трошачите на кости“ (Los Rompecostillas), при който имаше жестоко пребити жертви. Имал е връзки и с други мафии, действащи в нощен Мадрид.

 

Пълният текст е публикуван в брой 605 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: