Нова дума

ЗАВРЪЩАНЕ: Не се даваме!

ЗАВРЪЩАНЕ: Не се даваме!

25 октомври 2012

Здравейте, мили приятели – читатели на вестник „Нова дума”! Поздрави от България! Помните ли ме!? Аз съм този, който преди повече от година написа прощална статия за раздяла. Бях си купил еднопосочен самолетен билет...

[ Още ]

Само любовта е истинска

Само любовта е истинска

4 октомври 2012

„Книга за награда” – така се казваше конкурсът за разказ, който обявихме на страниците на „Нова дума” в средата на лятото по идея на нашия читател Иван Халков. Авторът на „Разкази бански, испански и още нещо” реши да подари един екземпляр от книгата си на някой, който ни изпрати своя творба. Победител в този конкурс е Димитрина Ангелова от Малага

[ Още ]

Моята кипърска история VII

Моята кипърска история VII

15 декември 2011

Намразих ли те, Кипъре? Никой не може да ме накара да го направя и на никаква цена! Ти беше и си остана моята първа задгранична любов! Ти си остана моята втора родина! Минаха 10 години, откак те напуснах (10 март 2001 г.). Ти си в мен! Ти си в мислите ми, в сънищата ми! Ти си моят незабравим спомен! Обичам те!

[ Още ]

Моята кипърска история VI

Моята кипърска история VI

5 декември 2011

Но, много хубаво не било на хубаво, казват. В последно време на обектите ни работеха няколко араби. Работеха законно, с работни визи. И аз, и колегата ми българин, бяхме предупредени да внимаваме много с тях във всяко едно отношение.

[ Още ]

Моята кипърска история V

17 ноември 2011

Работата по хотелите, ресторантите и кухните винаги е била нископлатена, убийствена и съвсем… не за мъже. Добре плащаха в строителството и аз бях решен с цената на всичко да си намеря работа именно там.

[ Още ]