Нова дума

Огромен интерес към срещата за пенсии, помощи и здравни права в Мадрид

zoom Огромен интерес към срещата за пенсии, помощи и здравни права в Мадрид

30 октомври 2023

При засилен интерес от страна на българските граждани премина информационно-консултативния ден, организиран от Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България в Мадрид. Събитието се проведе за първи път в присъствен вид след Ковид-пандемията.
Форумът бе открит от посланик Алексей Андреев, който подчерта възможността, присъстващите в залата да зададат лично въпросите и да получат актуална информация по теми, свързани с видовете пенсии, обезщетения,отпуски по болест и здравно осигуряване в България и в Испания. Посланик Андреев изрази увереност тази добра практика да продължи занапред.
В събитието участваха експерти на Националния осигурителен институт и адвокат София Николаева, практикуващ юрист в Испания.
Информационно-консултативният ден се предаваше онлайн на Фейсбук страницата на посолството, за да можеше да достигне да максимален брой наши сънародници в Испания.
След края на форума българските граждани изразиха искрени благодарности за организацията по провеждане на събитието и за полезните отговори, които получиха на своите въпроси.
Видео от срещата може да гледате тук: https://www.facebook.com/novaduma.spain/videos/710717967230923
Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: