Нова дума

Плащаме само с карта таксите в консулствата в Мадрид и Валенсия

zoom Плащаме само с карта таксите в консулствата в Мадрид и Валенсия

1 декември 2018

От 1 януари 2019 г. всички такси и услуги в двете български консулски служби в Испания – в Мадрид и Валенсия, ще се плащат само с банкови карти. Това съобщиха за „Нова дума“ от посолството. ПОС терминали бяха инсталирани в двете консулства през август миналата година, като имаше възможност и за двата типа плащане – в брой на гишетата и с дебитни и кредитни карти. След Нова година обаче всички такси ще минават по банков път. Ето пълният текст на съобщението:

Уважаеми сънародници,

Информираме Ви, че във връзка с прилагането на Закона за ограничаване на плащанията в брой и на основание Закона за финансово управление и контрол в публичния сектор, считано от 01/01/2019 г., Посолството на Република България в Мадрид и Генералното консулство на Република България във Валенсия ще преминат към режим на безкасови разплащания, като приходите от консулски услуги и такси ще се генерират изцяло по банков път чрез картови плащания на наличните в консулските служби ПОС-терминали.

Приходи и плащания в брой ще се приемат по изключение само в екстрени случаи. Предварително ви благодарим за разбирането и съдействието!

от Посолството

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: