Нова дума

Представят България във Фуенхирола

zoom Представят България във Фуенхирола

19 април 2018

По инициатива на сестрите Калина и Диана Илиеви от ресторант Mi rincón Marbella, страната ни за поредна година ще бъде представена във Feria internacional de los pueblos 2018 от 27 април до 1 май във Фуенхирола. Освен традиционната българска къщичка с невероятни кулинарни изкушения, в Recinto Ferial на Фуенхирола 5 дни ще има българска фолклорна музика и танци, за които ще се грижат: Ансамбъл "Българи" – Хатива, Танцов клуб Булгара – Лондон, Българска роза – Малага, Нестинари -Палма де Майорка, Българка – Марбея, Златен клас – Англия, Български традиции - Ел Ехидо, България и Етноденс - Централна Англия, La cajita blanca –Малага, Българско сърце – Малага, Бай Ганьо – Женева, Лазарка – Мюнхен, Български ритми – Малага, Балканджии – Ла Нусия, както и музикантите Здравко Петров, Ники Михайлова и Мартин Александров. Най-малкият участник пък ще е 3-годишният Мартин Тодоров.

Ето какво споделиха пред „Нова дума“ двете сестри Калина и Диана Илиеви: „Участваме за 8-ма поредна година и сме щастливи и горди от това, че сме част от фестивала. Той е една своеобразна обиколка на света (с 33 държави участници), но всички наши сънародници могат да се насладят на богата и разнообразна музикална програма от българският фолклор и също така да опитат вкусно приготвените домашни ястия и скара. Фестивалът е 5-дневен от 27.04 до 01.05. На 28.04 ще се проведе грандиозно дефиле, което ще премине през целия град и в което участие ще вземат 14 български групи, асоциации( 140 души) от всички краища на Испания и Европа. Работното време на българската къща е от 13:00 – 04:00 ч.

Всеки, който желае да се докосне до магията на нашия фолклор, до мистерията на българските народни песни и също така да тропне едно хорце, е добре дошъл. Очакваме ви!“

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: