Нова дума

Асоциация „Балкан“ организира майски празници

19 април 2018

„Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина!”

Васил Друмев

Асоциация  „Балкан” в гр.  Мадрид, Кралство Испания, организира тридневни майски празници, посветени на България.

Програмата включва:

11 май (петък) - Участие в инициативата на МОН „Розите на България” от 19.00 ч. в Parque del Cerro de Tio Рio, Calle de Benjamín Palencia, 2; 28038 Madrid (метро Buenos Aires-línea 1).

Ще изиграем на открито хорото, предвидено да се изпълни в този ден на повече от 30 места по света, което ще се отрази в българските медии.

12 май (събота) от 10:00 ч. в Parque lineal, Av. de España, 7; 28941 Fuenlabrada, Madrid. Тържествено честване на 24 май и отбелязване на:

15-годишния юбилей на асоциация  „Балкан“ и ПБНУ „ Св. Иван Рилски“ в гр. Мадрид, първото българско училище на територията на Кралство Испания, както и 10-годишния юбилей на ПБНУ „Св. Иван Рилски“ гр. Мостолес.

Програмата включва участие на ученици от  българските  училища в Испания; концерт на танцовите състави към български организации в Испания; съпътстващи събития; работилници за български занаяти за учениците.

Събитието е предназначено както за българска, така и за испанска публика.

13 май (неделя) от 10.30 ч. в сградата на Първо българско училище „Св.Иван Рилски“, Мадрид, C/ Puerto Rico, 34, ще се проведе среща-разговор на ръководители и учители от българските училища в Испания с представители на МОН за разясняване на новите положения в ПМС за следващата учебна година.

Следва:

Открит урок в първи клас „ Всички букви зная, мога да чета“;

Тържествено връчване на удостоверенията на учениците от  първи и  дванайсети клас.

Чувствайте се поканени!

Нека превърнем тези майски дни в незабравим празник на България в Кралство Испания - страната, в която живее и се утвърждава една от най-големите ни общности в чужбина!

С уважение,

Петя Цанева

Председател на асоциация „Балкан“ Мадрид

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: