Нова дума

Покана за български концерт и изложба в Мадрид

zoom Покана за български концерт и изложба в Мадрид

19 април 2018

В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС, Посолството на Република България в Мадрид, със съдействието на Casa de Cantabria в Мадрид, организира фолклорен концерт под надслов “Bulgaria, el encanto de los Balcanes”. Той ще бъде на 27 април от 19 ч. с участието на фолклорната формация на Асоциация „Балкан“ – Мадрид, и на групата „Дивна България“ – Ривас Васиямадрид. Salón de Actos Severiano Ballesteros на Casa de Cantabria, която е домакин на събитието, се намира много близо до парк „Ретиро“, на адрес: C/ Pio Baroja, 10, Madrid – 28009, метро Sainz de Baranda.

В програмата са включени танци и песни от различни фолклорни области на България, като гост-участници ще бъдат професионалните музиканти Кръстьо Стоянов и Панайот Панайотов, както и младият талант Виктория Стоянова, която е ученичка в неделното училище „Св. Иван Рилски“ в Мадрид.

Събитието ще бъде открито от посланик Иван Кондов.

До 30 април в Sala de exposiciones “María Blanchard” на Casa de Cantabria може да се разгледа фотографската изложба “Lugares emblemáticos de Bulgaria”. Вие и вашите приятели испанци и от други националности ще си припомните или ще откриете чрез снимките уникални кътчета от нашата родина.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: