Нова дума

НЕзабравимата България във Валядолид

zoom НЕзабравимата България във Валядолид

8 март 2018

„Във Валядолид получихме един по-различен урок по родолюбие, урок, който остави следа в сърцата ни, урок, който нашите деца ще запомнят.

Училищният хор "Децата на България" към БНУ "Св. св. Кирил и Методий" направиха своя дебют на сцена, други ученици рецитираха български стихове, с които показахме на нашите специални гости режисьорът Искрен Красимиров и актьорът Симеон Владов от проекта „НЕзабравимата България“, че дори далеч от нашата Родина, носим България в сърцата си!

Повече от 150 души от Валядолид, както и от училищата от Бургос и Паленсия, имаха възможността да се докоснат до делата на велики наши будители, чрез филмите на Искрен Красимиров и пламенното възпяване на техните дела със стихове, рецитирани от Симеон Владов и Искрен Красимиров.

България е там, където се чува българска реч, където се пеят нейните песни!“ Това сподели за „Нова дума“ Кристина Статкова от Асоциация „Стара планина“ – Валядолид.

Чрез социалните мрежи двамата творци благодариха на българското сдружение за поканата да посетят Испания и за възможността да се срещнат със сънародници:

„За пореден път се доказа, че България е навсякъде по света, че кръвта вода не става и че камъкът си тежи на мястото. Няма по-голяма благодарност от това да видиш стотици просълзени очи и то на хиляди километри от милата родина. Да видиш как малчугани рецитират "Аз съм българче" независимо от това, че са се родили в чужда страна. Кое всъщност ни прави повече българи? Това, че живеем в родината си или това, че независимо къде сме по света, я носим в сърцата си и разказваме за нея и голямата й история?! Благодарим на членовете на Асоциация Стара планина (Валядолид). Колектив, но най-вече хора с големи сърца, пред които можем само да замълчим и да се поклоним. Екипът на НЕзабравимата България ви благодари за топлото посрещане и за това, че направихте този урок възможен. Едно огромно благодаря, приятели от Валядолид и до нови срещи! За нас беше удоволствие да бъдем част от вашия 3-ти март!“

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: