Нова дума

Интеркултурен фестивал „Ден на Пролетта в китка цветя от света“ в Торент

zoom Интеркултурен фестивал „Ден на Пролетта в китка цветя от света“ в Торент

8 март 2018

Интеркултурният фестивал „Ден на Пролетта в китка цветя от света“ ще се проведе на 24 март от 16.30 ч. на Plaza Colom в Торент. От 16.00 ч. ще има дефиле от Plaza Cortes Valencianas до Plaza Colom( La Torre de Torrent).

Фестивалът е организиран от Асоциация Света София от Леванте- Български училища "Хр. Ботев" Торент и Алзира със съдействието на кметство Торент, Българско консулство във Валенсия, Федерация на асоциациите FAC.

Ще участват над 15 групи - 140 възрастни и 90 деца от Румъния; Украйна; България; Испания - Андалусия,  Астуриас, Валенсия; Мексико; Боливия и др.

„Фолклорният фестивал ни дава възможност да представим както българското народно творчество и фолклор, така и да се запознаем с културата и фолклора на други нации. Да съхраняваме и предаваме на следващите поколения завещаното ни културно наследство и да осъществим европейския девиз „Единство в многообразието“, сподели Камелия Любенова – председател Асоциация „Света София“ и ръководител на български училища "Хр. Ботев" в Торент и Алзира.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: