Нова дума

Българин уби жена си и детето си в Мостолес

zoom Българин уби жена си и детето си в Мостолес

7 ноември 2022

39-годишен българин е наръгал смъртоносно с нож 29-годишната си съпруга и 6-годишната си дъщеря, съобщиха от Agencia de Seguridad y Emergencias Madrid 112 (виж видео тук). Кървавото деяние е станало снощи в семейното жилище, намиращо се на Avenida Olímpica, 20 в южния мадридски град Мостолес. След двойното престъпление мъжът е опитал да посегне на живота си, като се е намушкал няколко пъти в гърдите, шията и краката. Той е транспортиран от спешните медици от Summa в тежко състояние в болница Puerta de Hierro в Махадаонда. Разследването е поето от Националната полиция.

Престъплението е извършено в 22:13 ч. в неделя, 6 ноември. 39-годишният мъж е изпратил WhatsApp съобщение до няколко свои познати, че е нападнал жена си и дъщеря си и че ще посегне на живота си. Приятелите тръгнали към дома му, позвънили, но никой не отворил. Затова се обадили на Националната полиция, която изпратила екипи на място и те успели да влязат в жилището.

В коридора на апартамента агентите са открили телата на жената и детето, а раненият мъж бил в друга стая. Установено е, че по тялото на момиченцето има няколко прободни рани, а майката е наръгана във врата и в гърдите. Извиканите на място лекари само са констатирали смъртта на двете.  

Пред испански медии съседи на семейството са споделили, че наведнъж са чували викове и караници от дома на двойката. До момента обаче няма информация дали жената е подавала жалби за домашно насилие.

С този случай броят на жените в Испания, убити при насилие, основано на пола, нарасна до 37 през 2022 г. и общо 1166 от 2003 г. насам.

„Нова дума“ изказва съболезнования на близките на жената и детето!

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: