Нова дума

Росен Миланов дирижира концерт в Мадрид

zoom Росен Миланов дирижира концерт в Мадрид

4 октомври 2022

Световно известният български диригент Росен Миланов ще дирижира Симфоничния оркестър на Радио и телевизия Словения на концерт в Мадрид утре – 5 октомври.

Любителите на класическата музика в испанската столица ще бъдат зарадвани с „Троен концерт“ на Бетовен, в който солисти са Smetana Trio (Чехия). В програмата са включени още „Увертюра в ре мажор“ на Ариага и „Симфония № 4“ на Менделсон.

Награждаваният в България и по света Росен Миланов е главен диригент на симфониците на Радио-телевизия Словения от 2019 г. Преди това той се изявяваше като гост-диригент на състава с над 70-годишна традиция и записани 400 плочи и дискове. Сътрудничеството и гастролите му със словенския оркестър датират от 2006 г., когато маестро Миланов бе директор на Нов симфоничен оркестър-София.

Росен Миланов, уважаван и предизвикващ възхита както в публиката, така и в музикантите, в момента също е музикален директор в САЩ – на Симфоничния оркестър на Колумб (CSO), Симфоничния оркестър на Чатокуа и Симфоничния оркестър на Принстън.

Концертът в Мадрид е в Sala Sinfónica на Auditorio Nacional de Música (адрес: C. del Príncipe de Vergara, 146, 28002 Madrid) в сряда, 5 октомври, с начален час 19:30. Билети може да закупите от тук: https://hispaniaconciertos.koobin.com/tripleconciertobeethoven

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: