Нова дума

Концерт във Валенсия по повод Деня на народните будители

zoom Концерт във Валенсия по повод Деня на народните будители

1 ноември 2018

Генералното консулство на Република България във Валенсия организира празничен концерт в чест на Деня на народните будители. Събитието ще се проведе на 10 ноември (събота) в Културния комплекс La Petxina (Passeig de la Petxina, 42, 46008, València) от 18 часа.

Първи ноември е денят, в който почитаме книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.

На концерта на 10 ноември публиката ще може да се наслади на прекрасните изпълнения на фолклорните състави, организирани към българските асоциации „Прогрес“  - Валенсия, “АИБЕ Балкан“ - Хатива, „Бялата лястовица“ - Валенсия,  „Паисий Хилендарски“ - Бенидорм  и „Българи“ - Бенидорм, обединени от любовта към българския фолклор и традиции.

По повод  Деня на народните будители, в който си припомняме за непреходното дело и приноса на българските просветители и книжовници, ще бъдат изложени портрети на велики личности от историята и книжовността на България.

Събитието се провежда под патронажа на г-н Цветелин Цолов – генерален консул на република България във Валенсия, и е в рамките на Международния план на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2018 г.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: