Нова дума

Български спектакъл с Владо Пенев гостува в Испания

zoom Български спектакъл с Владо Пенев гостува в Испания

19 октомври 2017

На 18 ноември (събота) спектакълът „Мъртвешки танц” от Стриндберг, с режисьор проф. Маргарита Младенова на Театрална работилница „Сфумато” ще бъде показан на сцената на зала „Аудиториум” на Международния културен център „Оскар Нимайер” в Авилес, област Астурия като част от неговата годишна театрална програма за 2017-та година. Началото е в 20.30 ч.

Поканата идва от директора на Центъра, Карлос Куадрос, който е изгледал записи на всички заглавия от основната програма на „Сфумато“, за да направи своята селекция.

Центърът е уникален архитектурен комплекс на бразилския архитект Оскар Нимайер, отворен за всички видове изкуства и културни изяви. Създаден с намерението да се превърне в пример в областта на Иберо-американския културен мениджмънт и да бъде като магнит, който привлича таланти, знания и творчество и отваря област Астурия към света.

Спектакълът „Мъртвешки танц” има солидна биография на български и международни фестивални участия и турнета в България и в чужбина – на Есенния фестивал в Париж, Националния театър на Страсбург, в различни градове във Франция, в Португалия,  Румъния, Корея, Русия, Словения, Хърватия, Македония и пр. Носител е на многобройни национални и международни награди.

В „Мъртвешки танц“ участват: Светлана Янчева, Владимир Пенев и Цветан Алексиев, а сценографията и костюмите са дело на Даниела Олег Ляхова. Проектът е финансиран от Програма „Култура“ на Столична община.

 

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: