Нова дума

Курс и работа на круизни кораби

13 юни 2013

Секретарят по търговия и туризъм в Generalitat Valenciana Даниел Марко съобщи, че круизният туризъм в областта може да осигури работа на близо 3000 души в рамките на 3 години, благодарение на консолидацията и растежа на сектора, наблюдаван по местните пристанища.

Той подчерта, че този вид туризъм генерира 315 000 работни места в Европа и има значително въздействие върху икономиката на континента. Заради увеличения брой на круизните кораби, започващи от или включили региона в маршрута си през 2012 г., Марко обяви, че местното правителството „ще предложи програма за обучение в El Centro de Turismo de Valencia, чрез която да се изградят професионалисти в сферата на туризма, които искат да работят конкретно в круизния сектор”. Повече информация за курсовете ще бъде публикувана съвсем скоро в страницата www.xarxadecentresdeturisme.com.

През 2012 г. по бреговете на Валенсианска област са акостирали общо 249 круизни кораба с 560 313 пътници, което е увеличение със 72 829 души в сравнение с 2011 г. Най-голям ръст отчита пристанище Валенсия, посрещнало с 27% повече круиза.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: