Нова дума

Испаноговорещите журналисти у нас наградиха Марко Видал Гонсалес

zoom Испаноговорещите журналисти у нас наградиха Марко Видал Гонсалес

8 февруари 2018

„Българинът под прикритие“ Марко Видал Гонсалес и неговият блог La tortuga búlgara, получиха награда в Петия конкурс „Светове и цветове” за публикациите, представящи България пред испаноезична аудитория. Номинацията бе в категорията „Печат и интернет медии“.

Марко Видал Гонсалес благодари за наградата и каза, че чрез блога си La tortuga búlgara („Българската костенурка”) иска да помогне на повече испаноговорещи да опознаят и обикнат България. Всичко това той каза на испански, а след това по настояване на Къдринка Къдринова повтори на отличен български. Така цялата публика успя да се убеди, че Марко наистина е един жив „мост” между българската и испаноезичната култура.

Не веднъж сме ви представяли Марко Видал от страниците на „Нова дума“. Той беше студент по български език в мадридския университет „Комплутенсе“. След това продължи обучението си в България, а сега живее и работи там.

Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) е организатор на журналистическия конкурс „Световеи цветове”, който се провежда от 2012 г. и е посветен на паметта на журналистите испанисти Светлана Плашокова-Митева и Самуел Франсес. Той отличава журналистика, сближаваща България и испаноезичния свят, спазваща принципите на професионалната и гражданска етика, разпространяваща култура и отговорност към обществото и природата. Съорганизатори са Съюзът на българските журналисти и Roca - България.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: