Нова дума

Благотворителна акция "Коледа за всички" в Мадрид

zoom Благотворителна акция "Коледа за всички" в Мадрид

29 ноември 2017

Здравейте!

Не отдавна група българи решихме да се огранизираме в помощ на бедстващите деца в България и техните семейства.

След известно проучване как може да стане от нас - съотечествениците от Мадрид - да се организираме и помогнем, преминахме през разсъждения, проучвания, срещи и разговори - включително с Посланник Иван Кондов и отговорника по трудовите въпроси в Посолството ни в Мадрид Елица Славчева, за да намерим точната формула за осъществяване на идеята.

На кратко. Първоначалната идея да създадем асоциация или фондация тип ONG (Неправителствена организация за помощ), се оказа непосилна, най-вече от ограниченото лично време, с което разполагаме. Затова решихме да опростим начина за осъществяването на Дарителските акции, които мислим, че е желателно да са повече от една и дори периодично, като организираме в определени дни на определени периоди да се свикват и организират благотворителни мероприятия в помощ на най-нуждаещите се наши сънародници в България и съответно съдействаме за това чрез изпращане от всички ни помощи за разпределение и осъществяване на подпомагането на една вече създадена и действаща организация в България, чието име е: "Конфедерация за защита правата на децата" , с лиценз за право на дейност номер: № 0979/15г. и седалище в София. Ще приложим страницата на тази Конфедерация като коментар. Първата ни публикация във Фейсбук, чрез която ни дойде идеята за подпомагане и благотворителна дейност, беше чрез зов за помощ именно чрез публикация на тази Конфедерация.

Имахме разговор с Председателката на Конфедерацията Вера Иванова и ни подадоха информация за най-належащите нужди в близко време на изпадналите в трудности семейства и на децата им в България, както и всички необходими данни да се осъществи нашата помощ за тях чрез изпращане било на колети с необходими вещи и пакетирани дълготрайни хранителни продукти, било чрез средства от финансов характер по банков път.

За целта търсихме и намерихме два сборни пункта (засега) в Мадрид на добри стратегически места, за да могат възможно повече хора да съдействат - едното близо до Българската църква, намиращ се в близост до Metro Colоmbia, а другото близо до Estación Atocha-Renfe - в случая това са два известни на всички ни български магазини, които се занимават и с изпращане на пратки за България.

За целта, молим всички желаещи да помогнат с каквото могат и да откликнат на Първата по рода си в Мадрид Благотворителна акция, която е под надслов: "Коледа за всички" и определена от нас, активния организационен съвет, за началото на месец декември - по-точно през първите два Fines de semana, а именно: 2 и 3; 9 и 10 декември 2017-а. Това са първите два fines de semana на скоро наближаващият декември месец.

С какво можем да помогнем?

От подадената ни информация от горепосочената Конфедерация за защита на децата, ни посочиха, че спешно се нуждаят да "облекат", така да се каже някои от татковците на бедстващите семействата. И конкретно, цитирам: „Нашите бащи, които имат нужда в момента от помощ са трима: Румен, Ивайло и Цветан. Високи са 175 – 180. Дрехи, бельо, чорапи, пособия и продукти за бръснене, обувки, № 42 и 43.“

Майките и децата вече са "пооблякани за зимата засега", както се изрази председателката на Конфедерацията, но за бащите няма набавени необходимото облекло и обуща или боти.

Също така имат нужда от хранителни продукти - дълготрайна храна във вид на пакети и консерви, играчки - дори и ползвани, за да бъдат зарадвани децата в нужда за Коледа, а защо не и лакомства.

Инициативния организационен съвет за осъществяване на Дарителските акции, моли за съдействие и желаещите за доброволци за съдействие в посочените дни при приемането и подаването на изпращане на колетите ви за България в посочените сборни пунктове, за по-добра организация с цел да не бъдат натоварени излишно работещите в сборните пунктове (2-та български магазини), които осъществяват и дейност за превоз до България на колети и пратки.

Копие от това писмо ще бъде изпратено до Вестникът на българите в Испания: "Нова дума", до Посолстсото ни в Мадрид и съответно до места и инстанции, които ще определи Посолството.

За всички, които считат, че за тях е по-добър вариант да помогнат със паричен превод - сума, която сами преценят, прилагаме съответно банкова сметка на Конфедерацията за защита правата на детето:

Банковата сметка : Raiffeisenbank

Sofia

IBAN: BG68RZBB91551007723894

BIC: RZBBBGSF

Konfederacia za zashita pravata na decata

Пакетите, чанти или друг вид колети, трябва да бъдат отворени (не запечатани), за да бъде прегледано съдържанието на дарените вещи преди отпътуването и съответно е добре всеки да си направи предварително опис на вещите, които даряват с името на Дарителя/Дарителите и града от където се изпращат, за по-добър контрол и организация при акцията, освен за информация от общ характер. Съответните дарения ще преминат през много държави и граници и е желателно да се упражни нужният контрол предварително.

Важно: Таксата за пакета или колета за изпращане за Дарение се заплаща от Дарителя (Дарителите). За жалост, няма друг начин, поне за момента не е на лице.

АДРЕС И ПОЛУЧАТЕЛИ ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ДАРЕНИЯТА:

гр. София, ул. „ Триадица“ №6, ет. 3, офис 310, КОНФЕДЕРАЦИЯ ЗА ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА (Председател: Вера Иванова, Зам. председатели: Д-р Ивайло Василев или Анета Станева)

БЛАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА УЧАСТИЕТО ВИ!!

ДА ПОМОГНЕМ НА НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ В ОТЕЧЕСТВОТО НИ!! НЕКА ОТВОРИМ СЪРЦАТА СИ В ИМЕТО НА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ ЗА ВСИЧКИ НИ!!

 

Благодарим ви предварително.

С уважение: Десислава Георгиева, Ашиме Али Емурлова, Янка Маринова-Добрева и Ели Аврамова

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: