Нова дума

Българин ще обиколи Испания с велосипед

zoom Българин ще обиколи Испания с велосипед

18 май 2017

Здравейте, уважаеми читатели!

Казвам се Николай Стамов – Коки. От Хасково съм, но понастоящем живея в Pinares de Lepe (Huelva). Отново съм на сцената, след като преди време изминах Camino de Santiago с велосипед. Този месец започвам 60-та си година и по този повод си правя подаръче, като смятам да обиколя Испания по педиметъра отново с колело. С тази си проява искам да изразя своята благодарност към държавата Испания и нейното правителството, че приемайки ме като чужденец, се грижи за мен като пълноценен испански гражданин.

Обиколката ми ще започне към 12-15 юни от Pinares de Lepe и ще премине през: „Ruta de Plata“ (Aracena, Zafra, Mérida, Cáceres, Plasencia, salamanca, Zamora, Puebla de Sanabria, Ourense, Santiago de Compostela, Fisterra), след което продължавам с A Coruña, Ferrol, Gijón, Santander, Bilbao, San Sebastián, Pamplona, Huesca, Lérida, Tarragona, Valencia, Benidorm, Alicante, Cartagena, Almería. Motril, Málaga, Gibraltar, Cádiz, Sevilla, Huelva, Pinar de Lepe.

По груби сметки ще измина около 6300 км, които смятам да измина за около 35-40 дни. Средно по 180 км на ден с колело. Надявам се да съм здравословно добре, за да мога да се насладя на „капризите“ си и да завърша успешно вело-обиколката.

Очаквайте снимки по време на проявата. Благодаря на всички за моралната и духовна подкрепа, а тя ми е много необходима.

С уважение, Коки

11.05.2017 г.

Pinares de Lepe

 

P.S. Междувременно се появи един испанец, който (след като го запознах с колко-проявите, които съм направил, и най-вече – която ще правя) изяви желание да ме спонсорира. До момента не ми се е обадил, но съм търпелив и ще се надявам до последно.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: