Нова дума

Първокласници от Гандия с достойно представяне

Първокласници от Гандия с достойно представяне

14 май 2015

Здравейте, мила редакция на в. „Нова дума“..

Казвам се Кремена Цачева и съм от Русе, но вече 15 години живея в Гандия!

Бих искала чрез страниците на вашия прекрасен и изключително полезен и четен вестник да поздравя от все сърце най-малките участници в VI Събор на българите „Гергьовден“, който се проведе на 3 маи в Алгемеси (Валенсия) – това са първокласниците Ивана Георгиева, Ирения Кацарова, Симеон Цветков, Лаура Русева и Гуендолин Мария Бросо от Новобулгарско училище „Пробуда“ – Гандия. Благодарение на тяхната класна ръководителка г-жа Юлия Гойчева и директорката г-жаРени Катъкова, децата се представиха чудесно!

Младите изпълнители, облечени в национални носии, участваха с две изпълнения: песента „Когато бях овчарче“ и танца „Мари момиченце мъничко“, с които успяха да развълнуват и разтуптят много сърца и накараха мнозина да се просълзят от емоцията, че тези деца, родени тук, в Испания, носят и пазят в сърцата си

своята и на мама и тате Родина – България!

Искам да спомена, че тази година фестивалът успя да посети и моят съпруг,

който е французин и които остана изключително развълнуван и горд от изпълнението на нашата дъщеря!

Накрая на събора, редом с по-големите участници, малчуганите бяха удостоени от организаторите на фестивала – Асоциация „Бялата лястовица“, с почетна грамота, която отнесоха горди в своето училище!

Искам и занапред да пожелая на всички много здраве и творчески успехи както в училище, така и на сцената, и да продължават и занапред все така да ни радват!!!

Предварително ви благодаря и искрено се надявам да публикувате писмото на една горда със своето дете майка! Будете живи и здрави!

 

С уважение: Кремена Цачева

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: