Нова дума

Продължават помощите за дълговременни безработни

Продължават помощите за дълговременни безработни

28 април 2016

Правителството реши да продължи без никакви промени помощите за дълговременни безработни Programa de Activación para el Empleo, въпреки че мярката, която влезе в сила в средата на януари на 2015 г., не постигна целите си. Намерението беше помощите да обхванат 400 000 безработни, но досега бенефициентите са само 100 000 души, а от предвидените 1 милиард и 200 милиона евро са били използвани едва 15 процента.

Получаващите помощта по Programa de Activación para el Empleo, които живеят в област Мадрид, могат да си извадят карти за градски транспорт на цена от 10 евро. Подробности за изискванията за отпускане на помощта публикувахме в брой 546 на „Нова дума“.

На същото заседание на Министерския съвет е било решено да продължи с още шест месеца и програмата PREPARA, предназначена за хора без работа в продължение на една година. Новото е, че програмата ще бъде в сила, докато безработицата в Испания не спадне под 18% от активното население, а не под 20%, както беше досега. Това съобщи на пресконференция Фатима Банес – министър на заетостта.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: