Нова дума

Трудови злополуки при работа от дома

zoom Трудови злополуки при работа от дома

1 февруари 2023

Най-малко четири са случаите в Испания, при които служители, претърпели злополуки по време на работа от дома (teletrabajo), като падане и инфаркт, са успели – чрез съдебни решения – да постигнат справедливост и да бъде признат трудовият характер на злополуките. Падане при ходене до тоалетна през работния ден, други наранявания при ставане от бюрото за пиене на вода или инфаркт по време на работа са злополуки на служители, които не предизвикват съмнение относно трудовото им естество.

[ Още ]

Играят „Направихте ме на луд“ в Мадрид

Играят „Направихте ме на луд“ в Мадрид

22 януари 2023

Руслан Мъйнов, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Тихомир Благоев и Кирил Ефремов идват в Мадрид с представлението „Направихте ме на луд“. Театралната комик-терапия с хумор, музика и песни на режисьора Богдан Петканин ще бъде на 18 март (събота) от 19 ч. в Teatro Goya Multiespacio (адрес: c/ Sepúlveda, 3-5, 28011 Madrid). В „Ко’Мик театрална терапия“ ще видите миниатюри от „Сляпата любов“, „Той пропя“, „Половин жена“, „Тя пропя“, „Фокусите на фокусника“, „Тя му дойде“, „Война и мир“, „Стар струг за млада гайка“.

[ Още ]

България отново участва на FITUR в Мадрид

България отново участва на FITUR в Мадрид

18 януари 2023

Министерството на туризма участва, представяйки България, в едно от ключовите международни изложения в туризма и най-голямото на пазар Испания – изложението FITUR в Мадрид. То е първото за календарната година, провежда се в периода 18-22 януари 2023 г. и е предназначено както за професионалисти, така и за широката публика, с присъствието на редица политически фигури и министри на туризма. От българска страна на изложението участва българска делегация, водена от заместник-министър Ирена Георгиева.

[ Още ]

  • СПОДЕЛЕНО
  • ЧИТАТЕЛЯТ - РЕПОРТЕР
  • ИСТОРИЯ С ПРОДЪЛЖЕНИЕ