Нова дума

Футболната комедия „Спанак с картофи“ ще гледаме в Мадрид през март

zoom Футболната комедия „Спанак с картофи“ ще гледаме в Мадрид през март

14 февруари 2024

Невероятните актьори Иво Аръков, Антоан Петров и Кирил Ефремов пристигат в Мадрид, за да зарадват почитателите на театъра с постановката „Спанак с картофи”. Спектакълът е със специалното участие на един от най-успешните български футболисти Мартин Петров и ще се играе на 23 март (събота) от 19 ч. в Teatro Goya Multiespacio (адрес: c/Sepúlveda, 3-5, Madrid). Въпреки кулинарния привкус в заглавието, комедията наднича в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача.

[ Още ]

Приложението VIVESS: важно за получаващите испанска пенсия в България

Приложението VIVESS: важно за получаващите испанска пенсия в България

4 декември 2023

Над 100 000 са пенсионерите, живеещи в чужбина и получаващи пенсия от осигурителната система на Испания. За тяхно улеснение и в рамките на своята кампания за цифровизация на услугите, Националният институт за социално осигуряване (INSS) стартира ново мобилно приложение - Vivess, което предлага на пенсионерите, живеещи в чужбина, възможността да извършват процеса на годишно удостоверяване, че са живи...

[ Още ]

България открива национално туристическо представителство в Испания

България открива национално туристическо представителство в Испания

24 януари 2024

Министърът на туризма Зарица Динкова бе в Мадрид по повод международното изложение FITUR 2024, като по време на своето посещение проведе редица работни срещи. В натоварената си програма успя да отдели време и за интервю за „Нова дума“, след като заедно с посланик Алексей Андреев присъства на официалното откриване на форума.

[ Още ]

  • СПОДЕЛЕНО
  • ЧИТАТЕЛЯТ - РЕПОРТЕР
  • ИСТОРИЯ С ПРОДЪЛЖЕНИЕ