Нова дума

Испания даде съгласие за провеждането на изборите на 11 юли на нейна територия

zoom Испания даде съгласие за провеждането на изборите на 11 юли на нейна територия

25 май 2021

Министерството на външните работи, ЕС и сътрудничеството на Испания даде принципно съгласие за провеждането на избори за народни представители за Народно събрание на Република България на 11 юли 2021 г. на територията на страната.

В отговор на отправено запитване от посолството на Република България в Мадрид испанското външно министерство уточнява, че след консултации с министерствата на вътрешните работи и на здравеопазването, към момента не съществуват пречки за провеждане на изборите. Въпреки това ще трябва да се следи развитието на епидемичната обстановка и действащите санитарни мерки към датата на провеждане на изборите.

Абсолютно необходимо е да се следват указанията на испанските санитарни власти при подготовката на изборите във връзка с превенция на заразата.

Посолството в Мадрид ще се обърне към компетентните власти на автономните области, включително и към правителството на автономната област Мадрид, за да ги уведоми за полученото съгласие за организиране на изборите. След като Централната избирателна комисия определи със свое решение местата, в които ще се образуват избирателните секции и техният брой, Посолството ще информира своевременно Министерството на външните работи, ЕС и сътрудничеството на Испания за адресите на избирателните секции с цел предприемане на мерки по сигурността.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: