Нова дума

Задължителни декларация и удостоверение, но без тест за коронавирус за придвижване за вота на Канарските острови

zoom Задължителни декларация и удостоверение, но без тест за коронавирус за придвижване за вота на Канарските острови

25 март 2021

Българските граждани на Канарските острови ще могат да се придвижват до разкритите избирателни секции там за вота на 4 април без необходимост от представяне на отрицателен тест за активна коронавирусна инфекция (PDIA). Задължително обаче трябва да имат декларация за придвижване и удостоверение от посолството.

Представителството на правителството на Канарските острови уведоми посолството на република България в Мадрид, че със свое решение от 22 март 2021 г., е приело пътуването с цел гласуване на българските граждани, пребиваващи в автономната област, до разкритите избирателни секции на Тенерифе (Calle de Suárez, 18, Las Rosas, 38631 Arona, Santa Cruz de Tenerife), Лас Палмас (Oficinas Municipales – Edificio Metropol, Calle León y Castillo, 270 – planta baja, 35005 Las Palmas de Gran Canaria) и Лансароте (Арресифе) (Calle de la Libertad, 63, Ofc. 1, 35572 Tías-Lanzarote) за обективна причина.

Съгласно решението, на българските граждани няма да бъде изискван задължителния по принцип за пътуване между островите на архипелага отрицателен тест за активна коронавирусна инфекция. Необходимо е обаче всеки гражданин, желаещ да гласува, да представи собственоръчно попълнена декларация по образец, както и издадено от българското посолство в Мадрид удостоверение.

Декларацията може да бъде попълнена и разпечатана или изтеглена оттук.

Молби за издаване на удостоверение, придружени от копие на български документ за самоличност и испанска карта за пребиваване (NIE), могат да бъдат изпращани на имейл адреса на посолството: Embassy.Madrid@mfa.bg

Задграничните представителства на Република България в Испания са на разположение на българските граждани за предоставяне на допълнителна информация както по електронната поща, така и по телефон:

• Посолство на Република България в Мадрид: +34 91 359 7611;

• Генерално консулство във Валенсия: +34 963 690 921;

• Генерално консулство в Барселона: + 34 937 969 950.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: