Нова дума

Окончателно: 53 секции в 48 населени места в Испания за вота на 4 април

Окончателно: 53 секции в 48 населени места в Испания за вота на 4 април

12 март 2021

Със свое решение от днес, Централната избирателна комисия (ЦИК) определи местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции за произвеждане на изборите за народни представители на 4 април 2021 г., както и броя на избирателните секции извън страната. Общо 465 секции в 69 държави ще бъдат разкрити в неделя – на католическия Великден. Адресите им трябва да бъдат обявени до 16 март със заповеди на ръководителите на дипломатическите мисии на България зад граница. Най-много – 69 секции, ще бъдат отворени в германия. Следва Испания с 53.

[ Още ]

Гласуваме на 4 април и с изтекли лични документи

Гласуваме на 4 април и с изтекли лични документи

11 март 2021

Посолството на Република България в Мадрид информира, че българите, които имат изтекъл документ за самоличност, могат да гласуват с него на изборите за народни представители на 4 април. Ето пълният текст на съобщението: Уважаеми сънародници, Напомняме, че със свое решение № 2138-НС от 26.02.2021г...

[ Още ]

Гласуваме в поне 51 секции в Испания на 4 април

Гласуваме в поне 51 секции в Испания на 4 април

10 март 2021

Най-малко 51 избирателни секции в 47 населени места в Испания ще бъдат разкрити за парламентарните избори на 4 април. Това показва справка в страницата на Централната избирателна комисия ден след крайния срок за подаване на заявления за гласуване. 7778 документа са представили българите в Испания, като над 98% от тях са попълнени онлайн – в електронната форма на ЦИК. Поне по 2 секции се очертават в Мадрид, Валенсия и Барселона.

[ Още ]

Сформирани са 39 избирателни секции в Испания досега

Сформирани са 39 избирателни секции в Испания досега

2 март 2021

Поне 39 избирателни секции ще бъдат разкрити в Испания, защото до момента са събрани минимума от 60 заявления с желаещи да гласуват на парламентарния вот на 4 април. Това показва справка в сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) само седмица преди изтичане на крайния срок – 9 март. Общо 5693 българи от Испания са подали документа, с който заявяват желанието си за гласуване и...

[ Още ]

32 избирателни секции в Испания до момента

32 избирателни секции в Испания до момента

23 февруари 2021

Заявления за разкриването на 32 избирателни секции са събрани до момента в Испания за парламентарния вот на 4 април. Това показва справка в сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) две седмици преди изтичането на крайния срок. Общо 4139 българи са подали документа, с който заявяват желанието си за гласуване и биват включени в избирателните списъци. Сигурните секции засега са в Аликанте, Аранда де Дуеро, Барселона, Бенидорм, Бургос, Валенсия, Валядолид, Витория, Гандия, Гуадалахара, Ел Ехидо, Йорет де Мар, Коядо Виялба, Куенка, Лас Палмас де Гран Канария, Леон, Лерида, Мадрид, Малага, Олерия, Палма де Майорка, Памплона, Салоу, Сарагоса, Сарон, Сеговия, Тенерифе, Торевиеха, Тудела, Фрага, Хатива и Хетафе.

[ Още ]