Нова дума

Как да си активираме интернета на DIGI в роуминг

Как да си активираме интернета на DIGI в роуминг

9 април 2020

Мобилният оператор DIGI mobil, който е сред най-предпочитаните от българите в Испания, предлага в роуминг минутите и интернета от активирания месечен пакет: COMBO, NAVEG@ и ILIMITADO, без значение дали клиентите са с предплатена карта или с договор. Масово обаче сънародниците срещат трудности при активирането на мобилните данни в страна, различна от Испания. Ето няколко практически съвета как сами да си направим настройките, ако не можем да ползваме интернет в роуминг.

Като за начало, още в Испания, трябва да се обадите на оператора (тел. 1200 или тел. 642 642 642), за да се уверите, че услугата „роуминг“ е активирана, както и да проверите дали опцията в телефона ви – Itinerancia de datos – е включена.

Вече в съответната държава от Европейския съюз, най-вероятно е телефонът ви автоматично да се включи към някой местен мобилен оператор. Ако това не стане обаче, влезте в настройките на телефона си и потърсете ръчно мрежата, за предпочитане с 4G. Така ще имате достъп до услугите на DIGI mobil.

Ако обаче имате само минути, но все още не може да ползвате интернет (а опцията за мобилни данни е включена), има няколко варианта. Изберете един от следните (или опитайте последователно няколко, ако не се получи с един):

  1. За автоматична конфигурация, маркирайте *148# и след това бутона за повикване (слушалка). Ще получите конфигурационно съобщение, което трябва да инсталирате в телефона си.
  2. Това конфигурационно съобщение може да изискате и чрез клиентския си профил в Mi Cuenta DIGI (на началната страница).
  3. В мобилното приложение на DIGI, което се инсталира автоматично сред апликациите на телефона ви, трябва да изберете опцията Retea/RED и след това – Roaming. (Не забравяйте, че когато се приберете в Испания, трябва да върнете конфигурацията за местния Digi Mobil.)
  4. Ръчна настройка на мобилната точка за достъп е най-сигурният начин. Трябва да влезете в конфигурацията на мобилните мрежи в телефона си, да изберете добавяне на точка за достъп и като APN да изпишете следния адрес: internet.digimobil.es След това трябва да запазите новия APN и да го изберете да е активен.

Вижте тук пълно видео ръководство за настройки на APN на двете мобилни операционни системи – Android и IOS: https://www.digimobil.es/configurar-internet.php.

Припомняме, че според Европейския регламент за роуминг като у дома има ограничения за количеството мобилен интернет, използван в чужбина. Ето колко гигабайта от пакета ви на DIGI mobil може да ползвате в роуминг:

DIGI COMBO 1,5 GB – 1,5 GB

DIGI COMBO или ILIMITADO 5 GB – 4,75 GB

DIGI COMBO или ILIMITADO 12 GB – 7,25 GB

DIGI COMBO или ILIMITADO 30 GB – 9,50 GB

 

DIGI COMBO (с домашен интернет Fibra) 3 GB – 1,5 GB

DIGI COMBO или ILIMITADO (с домашен интернет Fibra) 10 GB – 4,75 GB

DIGI COMBO или ILIMITADO (с домашен интернет Fibra) 24 GB – 7,25 GB

DIGI COMBO или ILIMITADO (с домашен интернет Fibra) 60 GB – 9,50 GB

 

DIGI NAVEG@ 3 GB – 2,50 GB

DIGI NAVEG@ 6 GB – 4,75 GB

DIGI NAVEG@ (con Fibra) 6 GB – 2,50 GB

DIGI NAVEG@ (con Fibra) 12 GB – 4,75 GB

 

MINI 500 MB – 500 MB

MINI 1 GB – 1 GB

 

MB EXTRA 300 MB – 300 MB

MB EXTRA 1 GB – 1 GB

MB EXTRA 3 GB – 2,50 GB

 

Повече информация може да намерите тук: https://www.digimobil.es/tarifas.php?act=tarife-roaming

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: