Нова дума

У нас само в София се предлага добре платена работа

4 септември 2014

Продавачи, шивачи, готвачи, хора за преработвателната промишленост са най-търсени в електронната трудова борса на Агенцията по заетостта. Високо платени позиции предлага почти изцяло столицата, в останалата част от страната заявки има основно за нискоквалифициран труд.

Това показва справка в сайта на агенцията. Данните са доста динамични и не включват всички свободни места от бюрата по труда в страната, уточнява в. „Сега”. Към края на миналата седмица в е-борсата има обявени близо 4500 свободни работни места, като броят им се променя постоянно. Активните профили на търсещите работа са много повече - 352 679. Според официалните данни към края на юли в бюрата по труда са регистрирани 347 249 безработни. Към същата дата обявените места за всички бюра по труда са били близо 13 хил.

Столицата е единственото място, където могат да се намерят предложения за работа със заплата над 1000 лв. В останалите по-големи градове предлаганите заплати са до 800 лв., а най-често са в границата 400-700 лв. Има обяви за строители, готвачи, медицински и здравни специалисти. На минимална заплата се търсят и работници в преработващата промишленост. В Пловдив това са сред най-търсените служители. Още по-търсени се оказват обаче шофьорите на коли, автобуси и камиони.

 

Пълният текст е публикуван в брой 512 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: