Нова дума

Важно за пенсионерите в България с испанска резиденция (реклама)

Важно за пенсионерите в България с испанска резиденция (реклама)

7 май 2015

Акo притежавате испанска резиденция и получавате пенсия в България/или друга държава, е възможно да сте задължен да подадете подоходна данъчна декларация и дори да се наложи да узаконявате минали данъчни периоди.

Допълнителната разпоредба нa Закон 26/2014, от 27 ноември, предвижда две специални мерки за случаите на узаконяване на данъка върху доходите произтичащи от пенсиите платени от чужбина: 

Извънреден период за узаконяване: няма да се изискват глоби, лихви или санкции от лицата, които доброволно узаконят ситуацията си чрез представянето на специални данъчни декларации. 

Опрощаване на лихвите, глобите и санкциите наложени по този повод.

Сроковете за подаване на молбите за узаконяване изтичат на 30 юни 2015 г.

 

ОБАДЕТЕ НИ СЕ И ЩЕ СЕ ЗАЕМЕМ С ВАШИЯ СЛУЧАЙ, KAKTO И С ГОДИШНАТА ВИ ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ.


КАНТОРА ПОЩАКОВА

Тел. 629 061 545 или 665599423 или

911 13 04 54 от 11 до 14 часа

oт понеделник до петък

Имейл: dora@poshtakova.com

www.poshtakova.com  

 

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. Райна 12/06/2015

    Здравейте! Въпросът ми е:"Отнася ли се това за пенсионираните по болест, които живеят и работят в Испания ,и получават пенсията си от България? И ако да, може ли по-подробна информация към кого трябва да се обърнат тези хора и къде се подава декларацията.Благодаря предварително за отговора

  2. Здравейте, Райна!
    Тъй като материята е много специфична и засяга комбинирани теми от испанското, българското и европейското право, не можем да се ангажираме с отговор на въпроса Ви без подробен преглед на документите на конкретния клиент. Следва да се обърнете към специалист по международно и испанско данъчно право. Горната кантора е една възможност (дадени са всички данни за контакт), естествено не е единствена. Изборът е Ваш.
    Специални поздрави,
    Адв. Пощакова