Нова дума

Магията на Коледа във Валенсия

zoom Магията на Коледа във Валенсия

19 декември 2019

С пореден грандиозен концерт Асоциация „Прогрес” – Валенсия, зарадва българите по случай най-светлите коледни и новогодишни празници. В препълнената зала на комплекса „Печина“ в града в събота – 15 декември, се редуваха изпълненията на малки и големи, а с красивите български шопски носии танцьорите очароваха испанската публика. Участници бяха учениците от Първото българско неделно училище „Васил Левски”, танцов състав „Български ритми” и гостите от Палма де Майорка – фамилия Антонови и народната певица Иванка Радославова.  Официални гости на празника бяха генералният консул на Република България във Валенсия Пламен Димитров и консул Анна Руски, а също и директорката на испанското училище „Доктор Олорис”, в което нашите български ученици изучават родния език и култура всяка събота.

Генералния консул поздрави българите по случай настъпващите празници с пожелания за здраве и благополучие на семействата им. Пожела им да са по добри и сплотени, защото обединението прави силата.

Всички се наслаждаваха на невероятните песни и танци на учениците, на прекрасните народни танци на състав „Български ритми”, на детския състав по народни танци към училището, на изпълненията на гостите, коледарите и сурвакарите, на танците на Росен Антонов, на испанското фламенко и болеро и на народния танц на Александра Антонова. Бурни аплодисменти имаше и за оперната прима Илина Михайлова и съпруга й Деян Вачков – родители на две прекрасни момичета, ученички в училището, които огласиха залата с  невероятните си гласове и „О, соле мио“.

По традиция концертът завърши с голямо българско хоро, на което се хванаха танцьори, деца и публика. Дълго време ще си спомняме всички за прекрасните участници и изпълнения, на които се насладихме всички. Пожелаваме си да сме живи и здрави, по-добри и по-човечни. По Коледа стават чудеса – трябва само за вярваме в доброто. Нека да има мир и благополучие за всички на тази земя! Весели празници!

 

Асоциация „Прогрес” – Валенсия

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: