Нова дума

Международен фолклорен фестивал в Палма

zoom Международен фолклорен фестивал в Палма

19 септември 2019

Палма на Балеарските острови ще е домакин на международен фолклорен фестивал от 3 до 7 октомври 2019 г. – International Festival BalkanFolk-Mallorca. Той е организиран от Асоциация „БалканФолк-Майорка“ с председател Ванеса Досева и директор на фестивала Делян Демирев, който е и хореограф на танцовия състав към асоциацията и на клуб „Северняците“ – Плевен.

„Този фестивал е идеална възможност за групи от различни страни да се съберат, за да представят своята култура и нация чрез танци, музика и интересни национални костюми. Палма де Майорка ще бъде място за събиране на танцови групи и национални арт групи от цял ​​свят, за да се срещнат с нови хора, да създадат нови приятелства и да видят красотите на града. Идеята на фестивала е да развие нови форми на комуникация в международен диалог и международно сътрудничество в бъдеще“, споделят организаторите.

Танцовият състав към асоциацията е създаден през 2017 година и в него участват любители-самодейци, които носят в сърцата си българския фолклор. Със своите изпълнения те са обирали овациите на 3 континента – Европа, Африка и Латинска Америка.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: