Нова дума

30 български фолклорни групи от 6 държави си дават среща във Валенсия

zoom 30 български фолклорни групи от 6 държави си дават среща във Валенсия

19 септември 2019

Фолклорният Добруджански събор "Мило ми е, драго ми е" ще събере във Валенсия на 20 и 21 септември хиляди българи от различни точки на Европа, за да ги пренесе отново в нашата любима Родина.

„Над 30 български фолклорни групи и изпълнители от 6 държави ще покажат своята любов към родния фолклор от сцената на събора, а гости от 11 държави, дошли специално за събора, ще ги аплодират и ще танцуват заедно с тях. Малки и големи – всички заедно...“, споделят организаторите от Добруджански събор „Мило ми е, драго ми е“ и „Бг Фолк Дизайн“, и продължават: „За финал, заповядайте да направим най-голямата хоротека на закрито в Европа, с народна музика на живо, DJ, вечеря, песни и хора до ранни зори!“

Съборът ще се проведе в парк "Jardines del Real o Viveros", в центъра на Валенсия, на адрес: Carrer de Cavanilles, 1, 46010 València.

Кулминацията на събитията, съпътстващи събора, е спектакълът "Осмото чудо" на национален фолклорен ансамбъл "Българе" на 21-ви септември от 18 ч. в голямата концертна зала на училище “San José”, на адрес: Avda. de les Corts Valencianes 1, 46015 Valencia. Билети можете да закупите онлайн на адрес: https://bgfolkdesign.yapsody.com или със заявка на ел. поща: tickets@bgfolkdesign.com

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. ИВАН 23/09/2019

    БЕШЕ ЖИВ СРАМ ОТ СТРАНА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ И ДВАМАТА! НЯКАКВА АБСОЛЮТНО ГРОТЕСКОВА КАРТИНА. УЖАС, ПРОСТО, УЖАС....


  2. СТЕЛА 01/10/2019

    Защо никой не казва какво точно се случи там, как два дена се говореше само за пари, как участниците бяха унижени и излъгани, без хотели, които са платени предварително, обикалящи улиците, защото трябва да си намерят нов хотел. ТА ЧАК И ПОСОЛСТВОТО НИ СЕ Е ПРЪКНАЛО С НОВИНА В САЙТА НА ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО, ГОЛЯМАТА НОВИНА, ЗАЩО ТОЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ НЕ КАЗА КАК ОРГАНИЗАТОРИТЕ СА ТРЪГНАЛИ С ГОЛЯМАТА КОШНИЦА ПАРИ ДА ПРАВЯТ, А ПОСЛЕ СЕ ЛЪЖАТ, НИТО ОРГАНИЗАЦИЯ, НИТО ХУБАВ КОНЦЕРТ, БЕЗ ПУБЛИКА, ВСЕКИ СИ СЕДЕШЕ НА МАСАТА И НЕ ГЛЕДАШЕ , КОНЦЕРТ ПЪЛНА СКРЪБ. 10 ЕВРО СТОЛ НА СЯНКА ПЛАЩА ВСЕКИ УЧАСТНИК:-))) СРАМОТА, ТЕЗИ НЕЩА НЕ СЕ ПРАВЯТ ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ И ЗА ПАРИ. ТЕЗИ НЕЩА СЕ ПРАВЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ. НИМА ЛЕВСКИ И БОТЕВ СА ИСКАЛИ НАДНИК ИЛИ СТОЛ НА СЯНКА. БЕЗСРАМНИЦИ!!!


  3. Prof.Y.Kirilov 01/10/2019

    Bravo i dvata komentara sa tochni,ne samo Botev i Levski a i mnogo drugi,koito obichat tozi narod,ne biha naqpravili tova,za suzelenie tezi ne sa edinizi v dneshno vreme sa po-veche!!!