Нова дума

25 години Международен фестивал на народите във Фуенхирола

zoom 25 години Международен фестивал на народите във Фуенхирола

25 април 2019

През 2019 г. се навършват 25 години от честването на Международния фестивал на народите във Фуенхирола. Събитието е от 30 април до 5 май в прекрасното курортно градче, като България отново ще бъде между държавите участници и всяка една ще представи най-доброто от своята гастрономия, фолклор и традиции.

Шест дни Фуенхирола ще бъде потопена в магията танците, музиката и културата на 32-те държави участници. Каква по-добра възможност да обиколите света за 6 дни?!?!

За 9-та поредна година сестрите Диана и Калина Илиеви ще ви посрещнат във Българската къща, където може да се насладите на вкусно приготвени храни, българска скара и напитки.

Участие ще вземат 17 български фолклорни състави, групи, формации и асоциации от Испания и цяла Европа. Също така за настроението на посетителите в Българският павилион ще се погрижат талантливи певци от България и Мадрид.

Във Българската къща програмата ще е почти целодневна – от 14:00 до 04:00 ч.

Участие ще вземат също така и международни групи. Кулминацията във вечерите ще бъдат хоротеката и поп фолк партита, водени от един от най-добрите DJ.на България. Домакините и участниците в тазгодишното издание на FIP 2019 Ви очакват на един 6-дневен фолклорен маратон и също така на грандиозното дефиле, което ще се проведе на 1 май от 11:00 часа във Фуенхирола.

Очакваме всички гости, изпълнени с много настроение, за танци и веселие и да подкрепим всички участници на това грандиозно събитие, което с всяка изминала година набира все повече популярност не само на Коста дел сол, но и в цяла Испания.

Поздрави!

Калина Илиева

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: