Нова дума

Български дни в Малага през март

zoom Български дни в Малага през март

21 февруари 2019

Петранка Костадинова, председател на Асоциация „Малага-България-2010“, отправя покана за български събития в Малага в официалната страница на асоциацията:

„По случай националния празник на Република България 3 март и патронния празник на ПБНУ „Родина” в гр. Малага, Кралство Испания Ви каним на Петото издание на Българските  дни в Малага-2019.

Събитието ще се проведе  на 8, 9 и 10 март 2019 г. в. гр. Малага, Кралство Испания. Организатори: Асоциация ‘”Малага-България – 2010’’и ПБНУ ’’РОДИНА’’ в сътрудничество с: Кметството на гр. Малага; Асоциацията на съседите в Каранке; Асоциация “Българска дружина – Малага”; Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) и с подкрепата на Посолството  на Република България в гр. Мадрид, Кралство Испания.

Танцови фолклорни формации и състави за деца и възрастни от различни краища на България ще представят българската култура и традиции.

Откриването ще се състои на 8 март от 19 ч. в актовата зала на Културен център“Р.Г.Луна“ C/Virgen de La Candelaria 2. Концертната програма на 9 март започва в 11 ч. в Зала Edgar Neville de la Diputación de Málaga, Calle Pacifico 54.

Съпътстващо мероприятие: работна среща за представители на българските училища в чужбина, организирана съвместно с Министерство на образованието и науката на България на теми, свързани с обучението по роден език на българските деца зад граница. Тя ще се проведе на 2 март от 9 ч. в сградата на Културен център „R.G.Luna¨, calle Virgen de La Candelaria 2 – Малага.“

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: