Нова дума

Успех на две театрални постановки в Мадрид

zoom Успех на две театрални постановки в Мадрид

1 декември 2018

С изключителен успех премина гостуването в Мадрид на арт сдружението „Арлекин” от Варна. На 18 ноември т.г. под патронажа на Посолството и със съдействието на асоциация „Балкан”, неговите талантливи възпитаници изнесоха две театрални представления в културния център „Карил дел Конде”. Гостуващите артисти очароваха и въодушевиха залата, с над 300 души публика, в която имаше представители на всички поколения от българската общност в испанската столица.

Младежкият състав на Арт център „Арлекин” със специално подготвената за случая постановка „Легенда за тракийските царе” ни върна в славното начало на българската история и държава, приковавайки вниманието на аудиторията с изящно съчетание от музика, танци, драма, символика и светлини. Друг артистичен състав с много хумор и професионална отдаденост представи пиесата на Ст. Л. Костов „Женско царство” и заслужено получи признанието и горещите овации на публиката.

Г-жа Стоянка Гунчева – режисьор и ръководител на „Арлекин”, една от основателките му г-жа Адриана Дянкова, както и всички участници в спектаклите бяха поздравени  от завеждащия културната служба на Посолството г-жа Виолина Петкова по повод 20-годишнината от създаването на Арт центъра. Тя изказа благодарност за отличното им представяне и вълнуващите изпълнения. Събитието е първото в театралния жанр, организирано специално за българските деца и българската общност в област Мадрид.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: