Нова дума

Кметицата на Марбея уважи училищно тържество

Кметицата на Марбея уважи училищно тържество

1 ноември 2018

На 29 септември за трети пореден път отвори врати неделното училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Марбея.

Откриването на новата учебна година беше тържествено отбелязано от българската общност и организирано от асоциация Марбея-България 2013, чийто председател е Анита Георгиева.

Имахме честта на този празничен за нас ден да бъдем удостоени с присъствието на госпожа Мария Анхелес Муньос – кметица на Марбея. Госпожа Муньос ни поздрави  и пожела на добър час на учениците и на училището, поощрявайки ни за усилията, които полагаме, за да се запазят българските  традиции и обичаи, и да се поддържат живи нашите език, дух и култура.

Започнахме с кратко събрание на родителите, на което те бяха запознати с новостите относно училището.

Последва рецитал на учениците, след което Отец Димитър извърши тържествен водосвет за здраве и една спорна и благополучна учебна година.

Тържеството завърши с ритмите на българската гайда, под чиито звуци се изви кръшно българско хоро.

Благодарим на всички, отзовали се на поканата родители и гости! Специални благодарности на кметството на гр.Марбея, което ни помогна да реализираме целите си и благодарение на което училищните ни занятия се провеждат в едно от най-престижните здания на града.

Не на последно място благодарим на нашите колеги от асоциация “Малага-България 2010” за тясното сътрудничество.

Нашите врати и сърца са широко отворени за всички желаещи да се присъединят към нас. Всяка събота от 16:00 в Palacio de Congresos в  гр. Марбея вашите деца, под ръководството на професионален учителски състав, ще учат българската азбука, ще обогатяват речника си, ще учат песни и стихотворения и ще участват в тържества и екскурзии. Очакваме ви!

 

Асоциация „Марбея-България 2013“

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: