Нова дума

Валя Балканска отново гостува на фестивала във Валядолид

zoom Валя Балканска отново гостува на фестивала във Валядолид

31 октомври 2022

IV-то издание на фестивала „Нашият танц – нашата страст“, организирано от Асоциация „Стара планина“, ще се проведе на 3 декември (събота) във Валядолид. Началото е в 17.30 ч., в Auditorio Feria De Muestras (адрес: Avda. Ramón Pradera, 3 – 47009 Valladolid).

След тригодишното принудително прекъсване, рестарт на фестивала ще дадат хората, които поставиха началото му: космическият глас на България Валя Балканска и уникалният и неповторим гайдар Петър Янев, в компанията на талантливите му синове Христо и Стоян Яневи.

Освен специалните гости, участие в „Нашият танц – нашата страст“ ще имат и клуб “Хоро” – Валядолид, танцов състав “България-Мадрид”, танцов състав „Огнени ритми“ – Валядолид, ДТС "Зорница" – Валядолид, танцов фолклорен състав “Дивна България” от Ривас Васиамадрид, групи за български народни танци от Германия и Англия, както и група „Дайма Йалах“ за ориенталски танци.

Билетите на цена от 15 евро са пуснати в продажба в българските магазини във Валядолид (на Циркуляра, в Делисияс и при Карефура), на касата на залата Feria De Muestras и на тел. 692 219 531 и 615 998 364.

Фестивалът “Нашият танц – нашата страст” ще даде възможност за изяви и на децата. На 3 декември 2022 г. от 10 часа до 11.30 часа в център ,,Делисиас"  гр. Валядолид за децата от 6 г. до 14 г. ще отворят врати три тематични работилници, свързани с българските обичаи и традиции.

1.Сурвакарска работилница

2. Българска шевица

3. Изработване на кукерски маски

След участието им в работилничките, всички деца ще имат възможност да се срещнат с Валя Балканска и Петър Янев.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: