Нова дума

Информационна онлайн среща за пенсиониране в Испания и България на 2 октомври

zoom Информационна онлайн среща за пенсиониране в Испания и България на 2 октомври

13 септември 2021

Службата по трудови и социални въпроси към посолството на Република България в Мадрид организира на 2 октомври информационна среща, на която ще бъдат обсъдени новостите, касаещи здравното осигуряване и пенсионирането у нас и в Испания.

Поради епидемичната обстановка и ограниченията за събиране на голяма група хора, събитието ще се проведе онлайн (във Фейсбук) в първата събота на месец октомври. Домакин на виртуалната среща е кантората на адвокат София Николаева, а медиен партньор – вестник „Нова дума“.

Ръководителят на службата по трудови и социални въпроси Юлиана Николова, заедно с адвокат Николаева, ще отговарят на ваши питания, които може да изпратите предварително до 26 септември включително на имейл: socialbg.madrid@gmail.com или novaduma@yahoo.es.

Двете експертки ще разяснят основните моменти на пенсионирането в България и в Испания (промените в законодателството, обмен на данни по европейските регламенти и др.п.), за да дадат максимална яснота по въпроса.

Ще бъде засегната и темата за здравното осигуряване и здравноосигурителния статус на пребиваващите в чужбина български граждани (зачитане на осигурителен период, прехвърляне на здравни осигуровки, ЕЗОК).

Събитието ще може да следите на живо във Фейсбук (адрес: https://www.facebook.com/novaduma.spain) на 2 октомври (събота) от 11,00 ч. до 14,00 ч.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:

 1. Здравейте! Имам въпроси , но няма да мога да присъствам на онлайн срещата. Ще има ли запис на срещата или на имейл ще се отговоря на хората , които изпратят такива? Благодаря!


 2. НОВА ДУМА 17/09/2021

  Здравейте, Милка! Благодарим Ви за интереса. Да, ще има запис и ще бъдат споделени и съответните презентации на двете експертки. Ще ви изпратим линкове на ймейла след срещата. Поздрави!


 3. Ginka Doneva 24/09/2021

  Здравейте! Имам въпроси също,ако може някаква връзка или телефон.Благодаря ви предварително.


 4. НОВА ДУМА 25/09/2021

  Здравейте, Гинка. Пишете на един от двата имейла, посочвни в статията. Поздрави!

 5. Здравейте! Аз също имам въпроси,но няма да мога да присъствам на онлайн срещата,ако Ви е възможно ще помоля също за линкове след срещата.Благодаря!

 6. Имам въпрос. Живяла съм повече от пет години в Испания, но нямам осигуровки. Трябва ли в България да плащам или?