Нова дума

Посланик Алексей Андреев връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI (ВИДЕО)

zoom Посланик Алексей Андреев връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI (ВИДЕО)

26 април 2021

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания Алексей Андреев връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI на официална церемония в кралския дворец в Мадрид, която се състоя на 26 април 2021 година. Посланикът бе придружен от дипломатите в българската мисия в Испания Албена Гфелер – съветник по политически въпроси, Десислава Петрова – съветник по култура и печат, и Юлиана Николова – ръководител на служба по трудови и социални въпроси.

В последвалата след церемонията среща с испанския крал, на която присъства и министърът на външните работи Аранча Гонсалес Лайа, двете страни дадоха висока оценка за състоянието на двустранния диалог. Обсъдени бяха перспективите за неговото бъдещо развитие и сътрудничеството между двете държави в рамките на ЕС и НАТО.

Посланик Андреев изрази благодарност за оказаната през годините подкрепа за успешната социална интеграция на многобройната българска общност чрез подпомагане дейността на 52 български неделни училища и близо 50 асоциации на българските граждани в Испания.

В разговора бяха очертани също възможностите в търговско-инвестиционната сфера и усилията за търсене на взаимна допълняемост на икономиките на двете страни.

Крал Фелипе VI пожела успех на българския посланик в неговата отговорна мисия за развитие и задълбочаване на приятелските и партньорски отношения между България и Испания.

Вижте тук видео от церемонията и от последвалата среща: https://www.youtube.com/watch?v=O4HyfFt1ok4

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: