Нова дума

Стефко говорел по телефона с приятелка си в момента на взрива

zoom Стефко говорел по телефона с приятелка си в момента на взрива

29 януари 2021

Взривът на 20 януари в Мадрид прекъсва последния разговор между Стефко Иванов Кочев и приятелката му Мариана Кирилова. Мъжът остава под руините на сградата на улица „Толедо“ 98, а жената – в неведение защо не успява да се свърже отново с него.

Тъжната история за последните мигове от живота на единствения чужденец сред жертвите разказва днес в обширна статия вестник „Ел паис“.

Стефко излизал от социалните служби в района, където подал документи за помощта Ingreso Mínimo Vital. В 14,54 ч. се обадил на приятелката си, за да й каже, че всичко е наред. Един разговор, продължил 33 секунди и останал незавършен… 46-годишната жена споделя пред изданието, че прави 11 опита да позвъни отново, но никой повече не вдига телефона.

Отчаяното чакане и неизвестността защо Стефко не се прибира, приключват на следващия ден, когато цивилни полицаи я спират на улицата и я питат познава ли го. Придружават я до дома им в зоната на площад „Антон Мартин“ и й съобщават ужасната новина. Тъй като Мариана не може да докаже роднинска връзка с него – живеят заедно повече от 3 години, но нямат брак, трябва да намерят близки. А това е единствено майката на Стефко, останала вдовица в България за втори път само преди 40 дни. Приятелите на българина организират акция по събирането на средства, с които да се организира погребението му. Те плащат и билета на възрастната жена, която се очаква да пристигне днес в Мадрид.

Пълният текст на статията на испански език може да прочетете тук.

 

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: