Нова дума

Бебета и малки деца също влизат с PCR тест в Испания

zoom Бебета и малки деца също влизат с PCR тест в Испания

3 декември 2020

Във връзка с постъпили в посолството запитвания от български граждани относно задължителните PCR тестове за влизане в Испания през въздушни или морски гранични пунктове и след направена консултация с Министерството на здравеопазването на Испания, информираме българските граждани, че всички влизащи в Испания по въздух или вода трябва да представят отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди дата на полета/акостирането, преведен на испански или английски език, като не се допускат изключения за възраст, т.е. включително и бебета и малки деца трябва да имат направен тест.

Напомняме, че е задължително да представите попълнен Формуляр за санитарен контрол – Formulario de Control Sanitario (FCS) чрез сайта https://www.spth.gob.es или съответната апликация, която може да изтеглите от Google Play или App Store, в зависимост от операционната система на телефона.

На тези два линка, предоставени от Министерството на здравеопазването, може да прочетете отговорите на най-често задаваните въпроси във връзка със санитарните изисквания:

https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/sanidadExterior/CHS/Pdf/PreguntasRespuestas.pdf

https://www.spth.gob.es/faq?tab=2

 

Служба по трудови и социални въпроси

към Посолството на Република България в Мадрид

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: