Нова дума

Консулството в Мадрид възстанови приемa на граждани

zoom Консулството в Мадрид възстанови приемa на граждани

28 септември 2020

Консулската служба към посолството на Република България в Мадрид възстанови приема и обслужването на граждани. Както „Нова дума“ инвормира, дипломатическата ни мисия беше затворена за седмица поради заболял от COVID-19 служител. Всички записани часове от миналата седмица са прехвърлени за тази – в същите ден и час. Както и досега, обслужването на сънародниците ни става при стриктно спазване на санитарно-епидемиологичните изисквания и изискванията за сигурност.

Припомняме, че от три месеца има променен ред за връзка с телефонната централа на посолството на Република България в Мадрид:

 • На телефонен номер: 91 345 5761 в часовете от 09.00 – 17.00 , от понеделник до петък, се приемат обаждания за консулска информация и записване на часове за временни паспорти, заверка на пълномощни, декларации, регистрация на новородени, смъртни случаи, граждански бракове, сключени пред испанските власти, българско гражданство, сертификати и др.
 • На телефонен номер 91 345 6651 в часовете от 15.00 до 17.00, от понеделник до петък, се приемат обаждания САМО за информация по консулски въпроси, без записване на часове. Въпросите си можете да отправяте и на електронната поща на Консулската служба: Embassy.Madrid@mfa.bg
 • Записването на ден и час за нови лични документи /паспорт и лична карта/ продължава да се извършва само чрез интернет на адрес: https://www.consulatebg.eu/apply и https://www.consulatebg.eu/book
 • Готовите документи (лични карти, паспорти, заверени пълномощни, декларации и др.) се раздават само във вторник и четвъртък от 15.00 ч. до 17.00 ч.

Работата в условията на пандемия налага спазването на мерки с цел избягване риска от разпространението на заразата с COVID-19 при струпването на повече хора на едно място. С оглед на това, консулската служба в Мадрид припомня следните правила при обслужването на гражданите:

 1. С цел избягване струпването на много хора на едно място, лицата с определени дата и час за тяхната визита при нас трябва да се явят пред приемните помещения не по-рано от 15 минути преди определения час и да спазват стриктно указанията на физическата охрана.
 2. Лица с видими грипоподобни симптоми няма да бъдат допускани в Консулската служба.
 3. Задължително е носенето на маска и ръкавици по време на престоя в помещенията на Консулската служба. Лица без маски и ръкавици няма да се допускат.
 4. При влизане всеки посетител задължително трябва да дезинфекцира ръцете си с поставения за целта дезинфектант.
 5. Всеки посетител задължително трябва да носи предварително попълнено заявлението си за смяна на документи за самоличност (разпечатано при запазването на час), както и попълнени пълномощни, декларации, молби и т.н. Преустановява се раздаването на бланки на място и попълването им в приемната на Консулската служба, с цел избягване струпването на хора.
 6. Всеки посетител задължително трябва да носи собствена СИНЯ химикалка за подписване на документите, както и изискващите се фотокопия.
 1. Пропускането в помещението на Консулската служба се осъществява от охраната, като вътре се допускат само по двама души едновременно.
 2. След подаване на документите на гишето, посетителят изчаква обработването им зад обозначението.
 3. На всяко гише се допуска само по един посетител. Семейните двойки се обслужват един по един, като всеки изчаква реда си в приемната. При семействата с деца, единият родител също изчаква с децата в приемната, докато другият подаде документите.
 4. Детски колички не се допускат до гишетата, освен в случаите, когато с детето е само единият родител.
 5. Забранява се поставянето върху плотовете на гишетата на всякакви лични предмети (чанти, телефони, портфейли, торби и т.н.).
 6. Заплащането на всички консулски услуги се извършва САМО С БАНКОВА КАРТА на поставените за целта POS-терминали. Пари в брой не се приемат.
Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: