Нова дума

Организира се чартърен полет от Испания до България

zoom Организира се чартърен полет от Испания до България

28 март 2020

Посолството в Мадрид и Генералните консулства във Валенсия и Барселона информират, че се организира чартърен полет от Испания до България. Цената на билета е 300 евро, които предварително записалите се желаещи трябва да преведат до 1 април. Ето официалното съобщение на дипломатическите ни мисии: 

Уважаеми сънародници,

Във връзка с постъпили заявления до задграничните представителства на Република България в Испания от желаещи български граждани да се завърнат в България с организиран от МВнР, туристическа агенция „Buland Consulting” S.L. и "Bulgaria Air" чартърен полет, бихме искали да информираме, че полетът ще се осъществи по маршрут София-Барселона-Мадрид-София само, ако броят на пътниците, заплатили за този полет, е достатъчен и отговаря поне отчасти на бордовия капацитет на самолета от 180 места. Цената за самолетния билет в размер от 300 евро следва да бъде преведена до сряда – 01.04.2020 г., по банков път на сметката на гореспоменатата туристическа агенция.

Преводи могат да правят само предварително записаните граждани от дипломатическите и консулските ни представителства в Испания.

Ето и банковите данни:

Получател: Buland Consulting, S.L.

Адрес: C/ General Ibañez de Ibero, 5 (Local Comercial)

28003 Madrid

España

Сума: 300 евро

IBAN: ES27-2100-3918-8702-0021-2113

SWIFT CODE: CAIXESBBXXX                

Банка: CaixaBank, S.A.

Относно: Трите имена на пътуващия с латински букви, номер на паспорт или лична карта

Впоследствие ще бъде оповестена точната дата и час за извършване на полета, като за целта ние ще се свържем с пътниците, използвайки предоставените от тях телефонни номера. За въпроси, свързани с полета, оставаме на разположение на всички наши съграждани на телефони: 913 455 761 и 913 456 651.

Телефонът за връзка с туроператорска агенция „Buland Consulting” S.L., оповестен специално за случая е:  +34 663067159.

Посолство на Република България в Испания

От Министерството на външните работи съобщиха, че специалният полет, с които български граждани от Кралство Испания ще могат да се завърнат в родината, е организиран по указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. МВнР, в партньорство с авиокомпания „България Ер“ организират споменатия полет по маршрута София-Мадрид-Барселона-София със самолет Еърбъс със 180 седалки. С него ще се завърнат в страната български граждани, които са изявили желание за това в посолството ни в Мадрид и в генералните консулства в Барселона и във Валенсия.

Организацията на полета се координира от посланика ни в Кралство Испания Иван Кондов.

Заявките надвишават капацитета на самолета, но до 28 март само 51 граждани от заявилите са извършили плащане на дължимата сума. След заплащане на всички места в самолета авиокомпанията има готовност веднага да изпълни полета.

По информация на мисията ни в Мадрид около 30 наши сънародници, пребиваващи на остров Тенерифе, също са заявили желанието си да се завърнат в България. Тъй като тяхното прибиране с директен полет за София би струвало по около 1000 евро на човек и те отхвърлиха тази възможност, те са били посъветвани от нашите консулски служители да се придвижат към Мадрид или Барселона с редовни полети от Тенерифе, които все още се осъществяват по разписание, за да се включат в организирания чартър. От пресцентъра на МВнР уточняват, че до момента обаче тези сънародници продължават да настояват да им се организира директен полет на по-ниска цена, което обаче е невъзможно.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: