Нова дума

Адриана Давидова представи книгата си на испански език „С камъни” (“Lapidada”) и постановката по нея

zoom Адриана Давидова представи книгата си на испански език „С камъни” (“Lapidada”) и постановката по нея

12 март 2020

 

Многоликият талант на писател, режисьор, сценарист и актриса на Адриана Давидова е високо оценяван от испанската публика и критика и неведнъж е бил отличаван с различни награди, сред които тази на Испанската асоциация на трансплантираните (2007 г.) и специалната награда на журито в Малага през 2001 година. Тя е работила като журналист и лектор. Била е също така част от журито на редица литературни конкурси. Едновременно с това е и художник на кориците на повечето си книги, включително и на последната, а през 2019 година играе ролята на главната героиня в дългометражния филм “Jump”. Получавала е отлични отзиви от Марио Бенедети, Гонсало Суарес и др.

Адриана Давидова е също така актриса, режисьор и сценограф на представената едноактна пиеса, в която играе заедно със съпруга си Либерто Рабал.

Пред пълна зала и с висок емоционален заряд тя засегна някои от най-наболелите теми за съвременната жена, давайки глас и видимост на проблеми като дехуманизирането на обществото, фанатизма, неравенството, правата на човека и на жената в частност, насилието във всичките му проявления и форми, трудните избори, пред които е изправен всеки един от нас и двойствената природа на човека.

Постановката беше приета много радушно и с аплодисменти от публиката, а представител на посолството поздрави даровитата актриса.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: