Нова дума

Богатството на България в Барселона

zoom Богатството на България в Барселона

18 юли 2019

Здравейте, „Нова дума“ – вестникът на българската общност в Испания!

Имам удоволствието да Ви представя поредния български гражданин на Република България – Даниела Георгиева Раева, която завърши своето висше образование с отличен успех в един от най-престижните държавни университети – този в Барселона.

Даниела е само на 22 години и е наша гордост – на българската общност в Каталуния и на България! Нашата сънародничка Снежана Буковска е щастлива и горда майка, дала всичко от себе си да възпита дъщеричката си на трудолюбие, обич към семейството, да пази дълбоко в душата си българския дух, език, култура, традиция и никога да не забрави майка България.

Чувствам се горда и щастлива от  поканата да присъствам на официалната церемония по връчване на дипломата за завършено висше образование на Даниела в държавния университет на Барселона на 3 юли 2019 г.!

Познавам двете дами от петицията ни за откриване на Консулство на България в  Барселона. Прекрасно семейство!

Даниела пристига в Барселона на 9 г. със своята майка. Едно дете, много желано и очаквано 11 години. По стечение на обстоятелствата става така, че само майката се грижи за нея. С много усилия и постоянство успява да даде прекрасно възпитание и отлично образование на дъщеря си. Сама е изучила дъщеря си и на български език и  граматика.

Даниела е сменила в Барселона три училища, за да може да попадне в едно от добрите учебни заведения на Барселона – Vedruna Gracia. По това време се обучава и в частната школа за театрално изкуство „Нанси Туньон“. След завършване на училище постъпва в Държавния университет на Барселона – във Facultad de Educacion със специалност Английски език. Успоредно с това завършва курсове във филиала на Държавния университет за езиково обучение на английски език и получава сертификат за владеене на английски на най-високо ниво – С2. Има добри препоръки и от своята работа в Барселона.

Да пожелаем на добър час на Даниела!

Тя е записала две.магистратури, като първата е испански език за възрастни, а втората – английски език за големи ученици – Màster de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes Especialitat: anglès

Даниела Раева е готова да помага със знанията и опита си на българите в Каталуния и на България. Макар и само на 22 години, тя има собствена позиция за родината ни, за Европейския съюз и за ролята на младите хора в развитието на България. Даниела е  един прекрасен, слънчев млад човек с много широк кръгозор! Щастлива съм, че България има такива прекрасни деца!

Уважение и респект към Снежана Буковска и нейната скъпа дъщеричка Даниела Раева!

Това е гордостта и богатството на България – нейните високообразовани чеда, възпитани на трудолюбие, обич към семейство и своята родина – майка България, независимо в коя точка от Земното кълбо се намират!

Иванка Иванова – председател на Инициативен комитет на българската общност в Каталуния за откриване на Консулство на Република България в Барселона

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: