Нова дума

Европейски ден на труда в София

Европейски ден на труда в София

5 септември 2019

Агенцията по заетостта в България организира международна трудова борса на 17 септември 2019 г. в София. Европейският ден на труда ще се проведе в хотел „Рамада” (бул. „Княгиня Мария Луиза” № 131) от 9:30 до 17:00 часа. Събитието се провежда във връзка с изпълнението на проект BG05M9OP001-1.009-0001 „Национална EURES мрежа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансиран от Европейския социален фонд.

[ Още ]

Седмица на испанската и ибероамериканската култура в Сливен

Седмица на испанската и ибероамериканската култура в Сливен

9 май 2019

В Сливен на 7 май започна Седмица на испанската и иберо-американската културa, организирана от Община Сливен и Институт „Сервантес“ – София. „Инициативата е с разнообразна ...

[ Още ]

Проучване на Института за изследване на населението и човека към БАН

Проучване на Института за изследване на населението и човека към БАН

4 април 2019

Институтът за изследване на населението и човека към Българската академия на науките организира изследване в рамките на проект „Разработване на политики насочени към българите в чужбина“. Изследването има за цел да анализира причините за емиграция на различните български общности, да очертае моделите на адаптация.

[ Още ]

Един от най-издирваните испански престъпници е задържан във Варна

Един от най-издирваните испански престъпници е задържан във Варна

7 март 2019

Испанският гражданин Хорхе Симаро Арбиса е бил задържан при съвместна операция на испанските служби и българската полиция във Варна. Това става ясно от съобщение на испанската Гражданска гвардия (Guardia Civil), публикувано в събота. Симаро Арбиса, който е сред десeтте най-издирвани престъпници от испанските власти, е бил задържан във Варна с фалшиви испански документи, като се е подготвял да отпътува за Венецуела. Според прессъобщението той е променил външния си вид и е напълнял с над 50 килограма.

[ Още ]

Промени в пенсионната система у нас

24 януари 2019

Новите условия у нас влязоха в сила от 1 януари 2019 година. Кога ще може да се пенсионираме, какви са изискванията? От 2019 г. условия за пенсиониране, като за жените годините за възраст са 61 години и 4 месеца, а стажът, който е необходим, е 35 години и 8 месеца. За мъжете възрастта е 64 години и 2 месеца, а изискването за стаж става 38 години и 8 месеца. Тези, които не са придобили необходимия стаж, могат да се пенсионират по т.нар. облекчена процедура, за която се изисква възраст от 66 години и 4 месеца през 2019 година, но трябва да имат и...

[ Още ]