Нова дума

Елена Йончева в дискусия с испанския журналист Алфонсо Армада

Елена Йончева в дискусия с испанския журналист Алфонсо Армада

3 март 2016

Журналистката Елена Йончева участва в дискусия с испанския журналист и писател Алфонсо Армада на 18 февруари в София. Дискусията бе организирана от Институт Сервантес-София и Посолството на Испания. Йончева и Армада обсъждаха темите за журналистиката и литературата, след присъждането на Нобеловата награда за литература на Светлана Алексиевич, за международните конфликти...

[ Още ]

673 481 подписа за референдума за промяна на политическата система у нас

673 481 подписа за референдума за промяна на политическата система у нас

18 февруари 2016

„Това, което стои зад гърба ми, е истината. Не желанието ми да прецакам системата, не тарикатщина, не политическа амбиция, не да спечеля нещо, каквото и да е било то.“ Това каза в ексклузивно интервю за bTV телевизионният водещ Слави Трифонов, след като инициираният от неговото шоу референдум за промяна в политическата система беше подкрепен от подписите на 673 481 души.

[ Още ]

Потенциална измама от името на Wizz Air върви в интернет

Потенциална измама от името на Wizz Air върви в интернет

5 февруари 2016

Ако получите имейл от авиокомпания Wizz Air, в който ви приканват да потвърдите самоличността си, игнорирайте го и го изтрийте. Това е измама и опит за събиране на вашите лични данни и на номера на дебитната или кредитната ви карта, с които впоследствие може да бъде злоупотребено. Голяма част от регистрираните български потребители в сайта на превозвача, които поне веднъж са купували самолетен билет от там, са получили имейл с подател Wizz Air Customer Service, графично наподобяващ писмата, които компанията праща, но с тема: Verify your account (Потвърдете профила си) и следното съдържание...

[ Още ]

Личните карти – с чип и електронен подпис от догодина

Личните карти – с чип и електронен подпис от догодина

21 януари 2016

Личните карти вече ще са снабдени с чип, който ще съдържа цялата информация за гражданина, съобщи в. „Монитор“. В личната карта ще бъде вграден и електронен подпис, предвижда Законът за електронната идентификация. Издаването на лични карти с чип се предвижда през 2017 г. Текстовете, които бяха приети на първо четене, ще позволят достъпа до електронни услуги.

[ Още ]

Почивните дни в България през 2016 г.

24 декември 2015

Официалните почивните дни в България през 2015 г. са обявени съгласно чл. 154, ал. 2 от КТ, чл. 55, ал. 2 от Закона за държавния служител и с решение на Министерския съвет от 27 ноември 2015 г. По четири последователни почивни дни през март, май и септември 2016 г. ще имат работещите у нас, реши Министерският съвет като размести почивните дни през следващата година.

[ Още ]